Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Δίπλες: Το υπέροχο γλυκό των Χριστουγέννων!

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για δίπλες! Όπως και να το κάνουμε πρόκειται για ένα από τα κορυφαία χριστουγεννιάτικα γλυκά. Ακολουθήστε λοιπόν τη συνταγή αυτή και να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Για τις δίπλες θα χρειαστείτε

  • 4 φλιτζ. τσαγιού ‏αλεύρι
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτή ‏αλάτι
  • 2 ‏αυγά
  • 4 ‏κρόκοι
  • 4 κ.σ. ‏χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. κοφτές ‏ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ‏λάδι
  • ‏ξύσμα λεμονιού
  • ‏σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • ‏καρύδια ψιλοκομμένα και κανέλα για πασπάλισμα

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

  • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏μέλι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό

Εκτέλεση

  1. Για τις δίπλες: Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και το μπέϊκιν πάουντερ και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε τα αυγά, τα κροκάδια, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το λάδι και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Ζυμώνετε τη ζύμη με το ειδικό εξάρτημα “γάντζο” του μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι.
  3. Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και το κόβετε σε μικρά τετράγωνα ή μακρόστενες λωρίδες με οδοντωτό ροδελάκι. Τηγανίζετε τις δίπλες σε μπόλικο ζεστό λάδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ξανθίνουν. Βγάζετε τις δίπλες με σουρωτή κουτάλα και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να “τραβήξει” το πολύ λάδι.
  4. Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα για 5′ [αφαιρείτε τον αφρό]. Βουτάτε μέσα τις δίπλες, τις αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζετε πάνω από τη κατσαρόλα και τις αφήνετε σε στρωμένη με καρυδόψυχα και κανέλα πιατέλα. Τις περιχύνετε με μείγμα καρυδόψυχας-κανέλας από πάνω. Απολαύστε τες.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει