Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΔΗΣΥ: Η κυβέρνηση έχει τσακωθεί με την αξιοκρατία στα Σώματα Ασφαλείας

Για «πελατειακή λογική» και «αναξιοκρατία» κατηγορεί την κυβέρνηση η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε ανακοίνωσή της για τις κρίσεις των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Με τις κρίσεις των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι αδιαφορεί για την επιχειρησιακή ενίσχυσή του και ενδιαφέρεται μονάχα να βολέψει όσους την στηρίζουν για να ελέγχει πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό» αναφέρει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής, «στα τρία χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αλλάξει τρεις φορές ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος», ενώ «στελέχη χωρίς καμία απολύτως επιχειρησιακή εμπειρία έχουν προαχθεί σε υπηρεσίες πρώτης επικινδυνότητας» και «αξιωματικοί με μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία «έχουν αποστρατευθεί ως μη αρεστοί στον κ. Τόσκα».

«Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ‘έχει τσακωθεί’ με την αξιοκρατία και στα Σώματα Ασφαλείας. Είναι επικίνδυνο οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος να κρίνονται με πελατειακές λογικές» καταλήγει η κ. Χριστοφιλοπούλου.