ΔΕΙΤΕ τις άκρως εντυπωσιακές λήψεις από την “πυρκαγιά” και την “διάσωση εγκλωβισμένων” στο εργοστάσιο της ΕΨΑ

Στο πλαίσιο άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, με την συνδρομή του ΕΚΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των ομάδων Πυρασφάλειας της βιομηχανίας αναψυκτικών και χυμών

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές καταγράφονται οι λήψεις από την υποδειγματική άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, υπό τον διοιηκητή, πύραρχο Χαράλαμπο Πόζογλου, στις εγκαταστάσεις της τοπικής του Βόλου βιομηχανίας αναψυκτικών και χυμών ΕΨΑ Α.Ε. στην περιοχή της Αγριάς.

 

ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ

Έγινε γνωστό ότι πυρκαγιά μεγάλης έκτασης κι έντασης βρίσκεται σε εξέλιξη στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και καίγονται μπουκάλια «PET» εντός της αποθήκης, εκλύοντας μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων, ενώ υπάρχουν δύο εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι εντός.

Δίπλα από τον χώρο της αποθήκης υπάρχουν δεξαμενές διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να προστατευτούν, γιατί σε ενδεχόμενη διαρροή μπορούν να προκληθούν εγκαύματα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

Πραγματοποιείται ταυτόχρονη επέμβαση για κατάσβεση της πυρκαγιάς, απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο της αποθήκης και ψύξη των δεξαμενών εξωτερικά για να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς με φαινόμενο DOMINO.

Η ομάδα πυροπροστασίας της Βιομηχανίας έχει ενεργοποιηθεί και ήδη έχει απομακρύνει έναν εργαζόμενο από τον χώρο της αποθήκης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, επρόκειτο για προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα και απώλεια αισθήσεων εντός της αποθήκης.

Η Παρούσα Άσκηση αποτελεί αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΕΨΑ ευχαριστεί θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, το ΕΚΑΒ Βόλου αλλά και την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση και τη γόνιμη συνεργασία, στοιχεία, όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, τα οποία οδήγησαν στην πολύ επιτυχημένη έκβαση της άσκησης.

Τέλος, θεωρεί σημαντική τη συμβολή του εκπροσώπου της εταιρίας “ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΛΑΜΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ” στην εκπαίδευση της ομάδας Πυροπροστασίας και Διάσωσης της ΕΨΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει