Δολοφονήθηκε στο Τορόντο γνωστός Ελληνας επιχειρηματίας

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος – Το μήνυμα του Έλληνα πρέσβη

Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Ματθαίος Στάικος, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας τεχνολογίας, βρέθηκε νεκρός μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Μαΐου στην οδό Γιόρκβιλ του Τορόντο.

Η αστυνομία του Τορόντο έλαβε αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς. Ο θάνατος του Μάθιου Στάικος ήταν ακαριαίος, όπως επιβεβαίωσαν οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο. Προς το παρόν οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρο του δράστη.

Με ανακοίνωσή της στο Facebook, η αστυνομία περιέγραψε έναν ύποπτο ως «μαύρο, κανονικού αναστήματος», ενώ αναφορά στον θάνατο του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία έκανε και ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά, Δημήτρης Αζεμόπουλος.

Clipboard05

Συγκεκριμένα ο κ. Αζεμόπουλος πόσταρε μία φωτογραφία του Στάικου και το παρακάτω μήνυμα: «Ο 37χρονος Ματθαίος Στάικος, περήφανος Έλληνας και επιτυχημένος Καναδός πολίτης, μας έκανε όλους περήφανους για την χωρίς όρια αγάπη του στη Μητέρα Πατρίδα και τα μεγάλα επιτεύγματά του στον Καναδά. Σήμερα το βράδυ λοιπόν μου είναι ειλικρινά τόσο μα τόσο δύσκολο να πιστέψω την είδηση της απώλειάς του.

Τον γνώρισα την εποχή που προσπαθούσε να καταξιωθεί. Και αμέσως κατάλαβα ότι θα τα κατάφερνε και ότι θα έφτανε ψηλά. Ποτέ μου όμως δεν φαντάστηκα ότι θα έφευγε από κοντά μας τόσο γρήγορα, τόσο άδικα, τόσο βίαια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την είδηση στα καναδικά ΜΜΕ και δεν θέλω να αποδεχτώ ότι αυτός ο υπέροχος Άνθρωπος και Φίλος δεν θα είναι πια ανάμεσά μας.

Είμαι σίγουρος όμως ότι η ψυχή του έχει βρει ήδη τη θέση της κάτω από το αιώνιο φως του Θεού στον οποίο και ο ίδιος πίστευε. Τα πλέον θερμά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Μερικές φορές είναι αδύνατο να εκφράσουμε την οδύνη της ψυχής μας. Μια από αυτές τις φορές είναι λοιπόν και αυτή για μένα σήμερα το βράδυ γράφοντας αυτές τις γραμμές για τον φίλο μου τον Ματθαίο».

Ποιος ήταν ο Μάθιου Στάικος

Ο Μάθιου -Ματθαίος- Στάικος ήταν πρόεδρος στην εταιρεία επενδύσεων Staikos Investments, CEO στην Vleepo και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμβουλος της Triggerfox.

Η Vleepo, είναι μία ελληνική startup που κατόρθωσε να διαγράψει μια σημαντική πορεία με έδρα τη Λάρισα. Πρόκειται για ένα application για κινητά, το οποίο είναι η εξέλιξη των search tool και εργαλείων επικοινωνίας.

Ο Στάικος γεννήθηκε το 1980 στον Καναδά. Σπούδασε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Πριν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές του δημιούργησε με τον αδελφό του την εταιρεία με την επωνυμία Torch Mobile, με γραφεία στο Τορόντο και στο Πεκίνο.

Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την εταιρεία Research In Motion (RIM) κατασκευάστρια των θρυλικών συσκευών BlackBerry. Ο ίδιος υπήρξε και τεχνικός διευθυντής, τεχνολογιών Web της RIM.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει