Ο Βόλος στις καλύτερες και καινοτόμες πόλεις της Ελλάδας – Βραβεύτηκε για κυκλικούς κόμβους και ποδηλατοδρόμους

Δυναμική παρουσία στα Best City Awards 2018, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην λίστα των καλύτερων και πλέον καινοτόμων Δήμων συμπεριλαμβάνεται πλέον ο Βόλος, που την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο των Best City Awards 2018, εκδήλωση που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), απέσπασε δύο βραβεία, ένα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των σύγχρονων κυκλικών κόμβων και ένα για το σχεδιασμό του νέου ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Η τελετή απονομής των Best City Awards 2018 πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Αθήνας, στο «Σεράφειο» του Δήμου Αθηναίων, στις 29 Νοεμβρίου, όπου σε ένα διάχυτο γιορτινό κλίμα, Εκπρόσωποι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και Επιχειρήσεων, συνευρέθηκαν σε μία όμορφη δεξίωση, κατά την οποία βραβεύτηκαν οι ευφυείς, καινοτόμες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, Αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, διακεκριμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι γνώρισαν τους νικητές και ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και η αναγόρευση των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε από πολυμελή κριτική επιτροπή. Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε στη σύντομη ομιλία του προς βραβευμένους και συμμετέχοντες, ότι: «η ανταπόκριση των Δήμων ήταν μεγάλη, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί, κατ’ αρχήν τα Best City Awards είναι πλέον ένας σημαντικός θεσμός, αλλά και γιατί καλύπτουν τη σημαντική ανάγκη ευγενούς άμιλλας και αναγνώρισης της δουλειάς των O.T.A. στη διαχείριση ενός βιώσιμου οικονομικά και πράσινου αστικού περιβάλλοντος. Τα βραβεία λειτουργούν, όχι μόνον ως μέσον αναγνώρισης και περαιτέρω ενθάρρυνσης των Δήμων που διακρίνονται, αλλά και ως πηγή παραδειγματισμού και έμπνευσης για ανάληψη ανάλογων πρακτικών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα έργα που διακρίνονται σήμερα είναι μεγάλα και σημαντικά, γεγονός που έκανε δημιουργικά δύσκολο το έργο των κριτών».

Τα βραβεία επιμερίστηκαν σε τρεις πυλώνες: Liveable City – Green City – Sustainable City. Ο Δήμος Βόλου έδωσε δυναμικά το «παρόν» και μέσω της Δ/νσης Βιώσιμης Κινητικότητας συνέταξε και υπέβαλλε προς αξιολόγηση πλήρη φάκελο σε δύο κατηγορίες του πρώτου Πυλώνα που αφορούν τις Υποδομές & την Αστική Ανάπλαση. Η πόλη του Βόλου απέσπασε δύο βραβεία, ένα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των σύγχρονων κυκλικών κόμβων και ένα για το σχεδιασμό του νέου ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων. Με τη διπλή αυτή βράβευση, ο Βόλος συγκαταλέγεται πλέον και επίσημα στις καλύτερες ελληνικές πόλεις.

Εκ μέρους του Δήμου Βόλου, καθώς η εκδήλωση συνέπεσε με την έναρξη των πλούσιων εορταστικών εκδηλώσεων για τη φωταγώγηση της πόλης και ήταν πρακτικά αδύνατη η παρουσία του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Βόλου κ. Ιωάννα Ζωμένου και ο Συντονιστής Βιώσιμης Κινητικότητας, Συγκοινωνιολόγος κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης. Η κ. Ζωμένου παρέλαβε το βραβείο για την υλοποίηση των σύγχρονων κυκλικών κόμβων, ενώ ο κ. Καραγιάννης παρέλαβε το βραβείο για το σχεδιασμό του νέου ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή τιμητικών βραβείων, στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», στην ομάδα «Finish Liners» και στο Σύλλογο «Διαδρομές στη Μάρπησσα». Τα τιμητικά βραβεία είχαν επίκεντρο τον Άνθρωπο και αναγνώρισαν το εξαιρετικό έργο των φορέων που τα παρέλαβαν στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής των πόλεων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει