Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Εφικτές» προτάσεις για το Brexit θέλει ο Μπαρνιέ

Πρόοδο στις συνομιλίες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ενωση έχουν καταγράψει οι ευρωπαίοι ηγέτες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ. Παραταύτα, τόνισε ότι μεγάλες διαφορές παραμένουν και εξέφρασε την ελπίδα ότι η βρετανική πρόταση που αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα θα είναι «βαρυσήμαντη και εφικτή».

«Για το Brexit έχουμε σημειώσει πρόοδο, αλλά τεράστιες και σοβαρές διαφωνίες παραμένουν, κυρίως σε ό,τι αφορά την Ιρλανδία και την Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μισέλ Μπαρνιέ.

«Τώρα περιμένουμε την Λευκή Βίβλο του Ηνωμένου Βασιλείου και ελπίζω ότι θα περιλαμβάνει εφικτές και ρεαλιστικές προτάσεις, αλλά επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά», τόνισε.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. επιθυμεί «μία φιλόδοξη σύμπραξη» με την Βρετανία στους τομείς του εμπορίου και της ασφάλειας μετά την αποχώρησή της από το ευρωπαϊκό μπλοκ τον Μάρτιο 2019. «Μία σύμπραξη όμως που θα βασίζεται στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης».