Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εύκολο Black Forest ταψιού

To black forest ταψιού είναι μια εύκολη συνταγή και μια διαφορετική παραλλαγή για το black forest που έχουμε συνηθίσει!

Για το κέικ θα χρειαστείτε:

  • 2 ‏αβγά
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 ‏έτοιμο μείγμα για κέικ (Devil’s cake)
  • 595 γρ. ‏γέμιση για τάρτα κεράσι

Για το γλάσο θα χρειαστείτε:

  • 1/3 του φλ. ‏γάλα
  • 1 φλ. ‏ζάχαρη
  • 5 κ.σ. ‏βούτυρο
  • 1 φλ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες

Για τη γαρνιτούρα θα χρειαστείτε:

  • 1 ½ φλ. ‏σαντιγί
  • 3 κ.σ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 1 μπάρα ‏σοκολάτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C. Αλείφετε με βούτυρο ένα μακρόστενο ρηχό ταψί (38 x 25x 2,5 cm).

Για το κέικ:

Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μείγμα για κέικ και προσθέστε 595 γρ. γέμισης για τάρτες με κεράσι. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και απλώνετε το μείγμα στο ταψί που ετοιμάσατε.

Ψήνετε για 23-27 λεπτά. Για να δείτε αν είναι έτοιμο βάλτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.

Για το γλάσο:

Στο μεταξύ όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάστε το γλάσο. Ανακατεύετε το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει το μείγμα. Φέρνετε σε βρασμό για 1 λεπτό κι έπειτα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σοκολάτα σε σταγόνες.

Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα και να γίνει λείο.

Περιχύνετε το ζεστό κέικ με το καυτό γλάσο και απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Αφήνετε το κέικ και το γλάσο να κρυώσουν τελειώς (ή σερβίρετε ζεστά με παγωτό βανίλια)

Για τη γαρνιτούρα:

Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί. Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και συνεχίστε μέχρι να γίνει μια σταθερή σαντιγί.

Διακοσμείστε την επιφάνεια του κέικ με σαντιγί και λίγο ακόμα γέμιση κεράσι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αποφλοιωτή και να ξύσετε λίγη σοκολάτα από πάνω.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει