ΕΙΔΗΣΗ “ΒΟΜΒΑ” από τον ΜΠΕΟ: Ετοιμάζει επένδυση “μαμούθ” για την ΔΩΡΕΑΝ εξασφάλιση ρεύματος σε δημοτικά κτίρια και δημότες

Το ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το πρωινό της Παρασκευής

Μία μεγάλη επένδυση με τη δημιουργία ενεργειακού πάρκου σχεδιάζει ο Δήμος Βόλου, μέσω του οποίου θα καλύπτονται πλήρως οι ενεργειακές ανάγκες του Δήμου και θα αποφέρει επιπλέον έσοδα 3 εκατ. ευρώ ετησίως που θα διανέμονται ως ρεύμα σε οικονομικά αδύναμους δημότες.

Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος επεσήμανε πως για την σύνταξη του φακέλου του μεγάλου αυτού έργου οι υπηρεσίες του Δήμου εργάστηκαν σκληρά.

 

Το ενεργειακό πάρκο θα είναι ισχύος 50ΜW και σχεδιάζεται να χωροθετηθεί είτε σε έκταση 700 στρ. στις Αλυκές, πριν την περιοχή με τα αρχαία μνημεία, είτε σε έκταση 1.000 στρ. στη Νέα Αγχίαλο.

Τα νομικά πρόσωπα του Δήμου (ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, ΔΕΥΑΜΒ κ.α.) και τα δημοτικά κτίρια καταναλώνουν περίπου 7.000.000 ευρώ σε κατανάλωση ρεύματος κάθε χρόνο. Πλέον, θα ηλεκτροδοτούνται από αυτή τη μονάδα και το πλεόνασμα που υπολογίζεται σε 3.000 ευρώ θα διατίθεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με χαμηλό εισόδημα, σύμφωνα με τη δέσμευση του Δημάρχου Βόλου.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, το έργο θα έχει ενταχθεί σε επενδυτικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η επένδυση είναι ύψους 25 – 30 εκατ. ευρώ και, όπως τόνισε ο κ. Μπέος, ο Δήμος Βόλου θα είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που προχωρά στην υλοποίησή της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει