Έκαναν το Γερμανία- Θεσσαλονίκη με ποδήλατα για να βοηθήσουν το Χαμόγελο του Παιδιού

Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους και τις ευχές του κόσμου να τούς «ραίνουν» στο πέρασμά τους, οι Γερμανοί ποδηλάτες

Torsten Reh και Jochen Hardt έφτασαν το απόγευμα της Τέταρτης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) έχοντας διανύσει την απόσταση Simmersbach-Θεσσαλονίκη με τα ποδήλατά τους, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας σε ανάγκη.

Μαζί τους, οι δύο ποδηλάτες είχαν και μια επιταγή 6.372 ευρώ, προκειμένου να την παραδώσουν στους ανθρώπους του Χαμόγελου του Παιδιού – μία από τις τέσσερις οργανώσεις, στις οποίες οι δύο φίλοι αποφάσισαν να διαθέσουν (ισόποσα) τα χρήματα που συγκέντρωσαν μ’ αυτήν την πρωτοβουλία τους.

Για κάθε χιλιόμετρο που διένυαν οι δύο Γερμανοί ποδηλάτες στο πλαίσιο του ποδηλατικού τους «γύρου ελπίδας για ένα χαμόγελο» (Hope for a Smile Tour) ζητούσαν απ’ όσους πιστεύουν στην ανάγκη της αλληλεγγύης, να καταθέσουν ό,τι μπορούν, με στόχο να βοηθηθεί το Χαμόγελο του Παιδιού και οι οργανώσεις World Vision, Open Doors, Ev. Gemeinschaftsverein/CVJM.

Ο Torsten και ο Jochen, οι οποίοι χρηματοδότησαν οι ίδιοι τα έξοδα της διαδρομής τους, έγιναν δεκτοί αργά το βράδυ της Τετάρτης με ενθουσιασμό από τους ανθρώπους του Χαμόγελου του Παιδιού, στους οποίους και παρέδωσαν την επιταγή, παρουσία του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, αλλά και μελών της διοίκησης της ΔΕΘ, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας, Κυριάκος Ποζρικίδης, τους βράβευσε για την προσπάθειά τους.

Μιλώντας λίγο καιρό πριν από την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ο Torsten Reh είχε μιλήσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τη μεγάλη αγάπη του για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη (σ.σ. ο πεθερός του είναι από τον Λαγκαδά), δηλώνοντας λάτρης της χώρας μας και του πολιτισμού της.

Όσο για τον λόγο που αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι με συνοδοιπόρο τον Jochen Hardt: «Έχω μια υπέροχη οικογένεια, μια καλή δουλειά, υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν κάποια ή και τίποτα απ’ αυτά. Ξέρω πως δεν είναι μεγάλη η βοήθεια, αλλά ξέρω επίσης πως πολλές μικρές τέτοιες χειρονομίες μπορούν στο τέλος να προσφέρουν μια μεγάλη βοήθεια» είχε αναφέρει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει