Χρ. Μπουκώρος: Εκτός εποχικού επιδόματος του ΟΑΕΔ εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ…

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας να ενημερωθεί σχετικά με την εξαίρεση των εποχικά εργαζόμενων σε τουριστικά γραφεία και στον κλάδο του επισιτισμού από το εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας: «Οι εποχικοί εργαζόμενοι στον τουρισμό που διαθέτουν παραπάνω ένσημα από όσα ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, αποκλείονται αυτομάτως από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν το εποχικό βοήθημα.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και αρκετοί εποχικοί εργαζόμενοι σε γραφεία τουρισμού στα νησιά των Βορείων Σποράδων, οι οποίοι χάνουν το ειδικό επίδομα, διότι η ειδικότητά τους δεν συμπεριλαμβάνεται στην εν λόγω εγκύκλιο.

Είναι αδιανόητο να εξαιρούνται του εποχικού επιδόματος, οι εποχικοί υπάλληλοι των τουριστικών γραφείων.  Το αρμόδιο υπουργείο όφειλε να μεριμνήσει για όλους τους μισθωτούς του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, οι οποίοι ενώ πραγματικά κυνηγούν τα μεροκάματα, αποκλείονται αδικαιολόγητα από ένα βοήθημα, ιδιαιτέρως, σημαντικό για την διαβίωσή τους» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει