Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εκτός φυλακής, καταβεβλημένος, ο Τσοχατζόπουλος: Δεν είμαι στα καλύτερά μου

Φανερά καταβεβλημένος, βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε:

«Δεν είμαι στην καλύτερη στιγμή, είμαι από τον Νοέμβριο του 2017 πρώτα στη Χαλκίδα και μετά εδώ. Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που στηρίζουν τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, όπως είναι το νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”. Να ευχαριστήσω τη διευθύντρια, τον αρχιφύλακα και όλο το προσωπικό γιατί πράγματι κατάλαβαν.

Δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι χθες κατάφεραν και πήραν μια απόφαση δίκαιης δίκης, η οποία μου απέδωσε και πάλι την ελευθερία μου και μάλιστα είναι ομόφωνη και τη θεωρώ ένα καλό σημάδι για τα περαιτέρω.

Πάω στο σπίτι μου φυσικά, με περιμένουν η γυναίκα μου και ο γιος μου, η οποία ήταν εδώ χθες, να πω ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, το χρωστώ στη γυναίκα μου, γιατί όλο αυτό το διάστημα, μόνη της, παρά την εγκατάλειψη από όλους -γνωστούς και μη- το πάλεψε και εξασφάλισε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βιώνω τον διωγμό από το 2010, η κυβέρνηση του 2010 ήταν που ξεκίνησε τον διωγμό εναντίον μου. Σταματάω εδώ πέρα και θα τα πούμε εν καιρώ. Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, όμως οι συνέπειες της υγείας μου, 80% αναπηρία, η θεραπεία και οι επισκέψεις μου στους γιατρούς θα είναι πιο ανθρώπινες».

Χθες, το πενταμελές Εφετείο Αναστολών δέχθηκε ότι συντρέχουν σοβαρά προβλήματα υγείας για τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας και αποφάσισε την αποφυλάκισή του μέχρι τη συζήτηση της αναίρεσης.

Νωρίτερα, οι δικηγόροι του είχαν δηλώσει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος ανυπομονούσε από το πρωί, από τις 7 συγκεκριμένα, για την αποφυλάκισή του.

Νωρίτερα, δηλώσεις στις κάμερες είχαν κάνει οι συνήγοροι του Ακη Τσοχατζόπουλου:

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Ιωάννης Παγορόπουλος είπε μεταξύ άλλων:  «Είναι η τελευταία πράξη του δράματος, σε μια ώρα ο Τσοχατζόπουλος θα είναι ελεύθερος και θα συνεχίσει την νοσηλεία του σε κάποιο άλλο ίδρυμα, ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Πρώτα θα πάει σπίτι του, αλλά επειδή είναι ασθενής, τις επόμενες ημέρες θα οργανωθεί σε ένα ιδιωτικό επίπεδο, δεν βγήκε για διακοπές.

Αν ο Τσοχατζόπουλος έμενε λίγο παραπάνω δεν ξέρω τι θα συνέβαινε. Εχει ανεπάρκεια στην καρδιά και πάθαινε συνεχή λιποθυμικά σοκ. Δεν περίμενα την εν λόγω απόφαση, ήταν μια γενναία υπόθεση και πραγματικά υπάρχει ελληνική δικαιοσύνη».

Ο συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου Ιωάννης Νικολάου μίλησε για τη διάθεση του πρώην υπουργού: «Έχει σηκωθεί από τις 7 το πρωί, έχει αγωνία για να βγει, η υγεία του είναι επιβαρυμένη, η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή. Η αγωνία του είναι πότε θα έρθουμε για να τον βγάλουμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει