Ελεύθερες και πάλι Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Άνοιξε η πόρτα της φυλακής στον Ελαιώνα Θηβών γιατη Βίκυ Σταμάτη.

Η Βίκυ Σταμάτη, η οποία καταδικάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε ποινή κάθειρξης 8 ετών από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για τις «χρυσές μίζες» με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, αποφυλακίστηκε καθώς έγινε δεκτή η σχετική αίτηση που κατέθεσε.

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι, η κ. Σταμάτη εμφανίστηκε στην κεντρική είσοδο των φυλακών όπου την περίμενε ένα ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε και αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο.

Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου, η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε την αποφυλάκισή της και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα της.

Λίγη ώρα αργότερα η πόρτα των φυλακών άνοιξε ξανά και αυτή τη φορά βγήκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου. Υπενθυμίζεται πως και η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου επέστρεψε στη φυλακή την περασμένη Τετάρτη.

Την ίδια ώρα ο Ακης Τσοχατζόπουλος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Χαλκίδας και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσο χρόνο ποινής θα χρειαστεί να εκτίσει.

Η επιστροφή της Βίκυς Σταμάτη στο σπίτι της 

Η Βίκυ Σταμάτη, ήταν ντυμένη με αθλητική αμφίεση, όπως συνηθίζει εξάλλου τον τελευταίο καιρό. Φορούσε ένα μαύρο κολάν και ιδίου χρώματος φούτερ και κρατούσε την τσάντα της.

Αμέσως μόλις έφτασε στην οικία της στο Χαλάνδρι, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου βγήκε από το ταξί και μπήκε αμέσως στο σπίτι της.

Αυτή τη φορά, δεν κοίταξε καν προς την πλευρά των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ και φρόντισε να μην προκαλέσει, όπως συνέβη την περασμένη Τετάρτη, που έκανε άσεμνη χειρονομία στους εκπροσώπους του Τύπου τη στιγμή που επιβιβαζόταν στο ταξί για να πάει στο δικαστήριο.

Β. Σταμάτη για το διαζύγιο: Τα συναισθήματά μου για τον Ακη κανείς δεν θα τα αλλοιώσει

«Ο,τι και να γίνει, τα συναισθήματα αυτά δεν πρόκειται κανείς να τα αλλοιώσει» δήλωσε η Βίκυ Σταμάτη, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του πρώην υπουργού είπε ότι πρόκειται για ένα «αυστηρά προσωπικό θέμα» και εξήγησε ότι «δεν γνωστοποιώ συναισθήματα».

Η κ. Σταμάτη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου την περασμένη εβδομάδα, μόλις μια ημέρα πριν επιστρέψει στη φυλακή. Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι καταδικάστηκε άδικα δύο φορές από τη Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή έφερε το όνομα του συζύγου της, Τσοχατζοπούλου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση 

«Καταδικάστηκα άδικα δύο φορές από τη Δικαιοσύνη μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου, “Τσοχατζοπούλου”. Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω, αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμαζα και θα θαυμάζω. Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανήλικου παιδιού μου, αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή που έχει απομείνει. Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχρα μας εκτέλεσε. Η ποινή εκτελέστηκε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει