Ελεύθεροι οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στον Έβρο

Kαταδίκη τριών μηνών με αναστολή αποφάσισε το δικαστήριο της Ορεστιάδας για τους τέσσερις Τούρκους που συνελήφθησαν χθες και προ ολίγου αφέθησαν ελεύθεροι.

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών, με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας στους τέσσερις υπηκόους Τουρκίας, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από τις αστυνομικές Αρχές Διδυμοτείχου για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους το πρωί στον εισαγγελέα, οι τέσσερις -δύο από τους οποίους δήλωσαν δημοσιογράφοι- ισχυρίστηκαν άγνοια για την είσοδό τους σε απαγορευμένη ζώνη, ενώ υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην περιοχή για επιτόπιο ρεπορτάζ, σχετικά με τη γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά, που αγνοούνται από χθες το πρωί στον ποταμό Έβρο, μετά την ανατροπή βάρκας, στην οποία επέβαιναν προσπαθώντας να εισέλθουν παρατύπως στην Ελλάδα.

Μετά την επιβολή της ποινής οι Τούρκοι υπήκοοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγιναν σχετικές συστάσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε επιβαρυντικό ποινικό μητρώο για κανέναν από τους τέσσερις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει