Ελβετία: Στο στόχαστρο των αρχών η κρατική εταιρεία όπλων

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Ελβετίας πραγματοποίησαν έρευνες αφούη κρατική εταιρεία όπλων RUAG ενημερώθηκε για πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί απαγόρευσηςεπενδύσεων σε “απαγορευμένα πολεμικά υλικά”, ανακοίνωσε σήμερα η γενική εισαγγελία της χώρας(OAG).

Η εφημερίδα Handelszeitung ανέφερε σε άρθρο της ότι διενεργήθηκαν έλεγχοι στα γραφεία της RUAG σε σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για τις συμφωνίες που συνήφθησαν με τη Ρωσία για την πώληση όπλων στους σωματοφύλακες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η OAG, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  επιβεβαίωσε ότι έλαβε καταγγελία από την ίδια τη RUAG και ξεκίνησε έρευνα για παραβίαση της νομοθεσίας περί απαγόρευσης επενδύσεων σε “απαγορευμένα πολεμικά υλικά”, για εγκληματική κακοδιαχείριση και πιθανή ανάρμοστη συμπεριφορά σε δημόσια αξιώματα.

“Η RUAG συνεργάζεται πλήρως με τις εισαγγελικές αρχές. Η OAG δεν πρόκειται να σχολιάσει περαιτέρω”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την Handelszeitung, η RUAG επεσήμανε: “Αφού ενημερωθήκαμε για τις καταγγελίες από έναν πληροφοριοδότη, η RUAG ξεκίνησε αμέσως εσωτερική έρευνα και υπέβαλε προσφυγή στην OAG”.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, η υπόθεση αφορά συμφωνίες με τη Ρωσία για την πώληση όπλων τις οποίες σύναπταν μυστικά επί χρόνια ένα στέλεχος της εταιρείας πυρομαχικών Ammotec και ένας τραπεζίτης της Julius Baer.

Η τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για τις κατηγορίες και τις εξετάζει. “Ο εν λόγω εργαζόμενος θα τεθεί σε διαθεσιμότητα για όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα”, επεσήμανε εκπρόσωπός της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει