Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Αιματηρή έκρηξη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου

Βόμβα που είχε τοποθετηθεί κάτω από αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα στην πόλη Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Η βομβιστική επίθεση, από την οποία τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις αστυνομικοί, είχε στόχο τον επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών ασφαλείας της Αλεξάνδρειας, υποστράτηγο Μοστάφα αλ-Νεμρ, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το MENA, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Νεμρ είπε πως δύο άνθρωποι, ένας αστυνομικός και ένας οδηγός, σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες το πρακτορείο Ρόιτερς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή, δείχνουν ένα καμένο αυτοκίνητο και καπνό να υψώνεται από το σημείο της έκρηξης.

«Το Σάββατο 24 Μαρτίου εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί κάτω από ένα αυτοκίνητο εξερράγη… κατά τη διέλευση του επικεφαλής ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η αστυνομία και μέλη του στρατού έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από την έκρηξη, που σημειώθηκε δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει