Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ενεργός φυτικός μαύρος άνθρακας: Η τάση που θα αλλάξει τη διατροφή μας

Ο ενεργός άνθρακας είναι το μυστικό συστατικό που «ντύνει» gourmet πιάτα με ένα εντυπωσιακό μαύρο χρώμα, όπως το μαύρο παγωτό.

Όμως, η πραγματική δύναμή του κρύβεται στα μοναδικά οφέλη του για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας και πώς παράγεται

Ο άνθρακας είναι στην ουσία μία λεπτή άοσμη, άγευστη, και μη τοξική μαύρη πούδρα. Είναι ένα 100% φυσικό προϊόν που μπορεί να παραχθεί από μπαμπού, ξύλο, φλοιό καρύδας, κ.α., και με μια ειδική επεξεργασία δημιουργούνται στην επιφάνειά του αμέτρητοι μικροσκοπικοί πόροι που τον κάνουν προσροφητικό, αποκτά δηλαδή την ικανότητα να προσροφά τις τοξικές ουσίες.

Πώς λειτουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό

Η σκόνη του άνθρακα είναι ένα υλικό με την ιδιότητα να επικολλάται παντού, συμπεριλαμβανομένων και των τοξινών αποτρέποντάς τες από το να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Ο ενεργός φυτικός άνθρακας όταν εισέρχεται στο έντερο απορροφά όλες τις ανεπιθύμητες τοξίνες, όπως τα πρόσθετα τροφίμων, κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, τοξικά βακτήρια, ενώ προσροφά τα αέρια  και ρυθμίζει τη καλύτερη λειτουργία του.

Καθημερινά tips ευεξίας με τη δύναμη του ενεργού φυτικού άνθρακα

Ο ενεργός φυτικός άνθρακας, εκτός από ευεργετικός είναι και ιδιαίτερα εύχρηστος για να ενσωματωθεί σε καθημερινές συνήθειες στην διατροφή και την περιποίηση που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και αναδεικνύουν τον καλύτερό μας εαυτό.

Διατροφή

Από χυμούς ψυχρής έκθλιψης μέχρι ψωμάκια ολικής άλεσης και δροσιστικά παγωτά, ο ενεργός άνθρακας μεταμορφώνει τα καθημερινά σνακς σε λαχταριστά γεύματα που συνεισφέρουν στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος ενώ προστατεύουν από τοξίνες και περιττές ουσίες.

Και επειδή μια καλή διατροφή είναι πάνω από όλα μια ισορροπημένη διατροφή,από αυτή δεν μπορεί να λείπει και το αγαπημένο μας καλοκαιρινό επιδόρπιο, ένα δροσιστικό παγωτό. Επιλέγοντας ένα παγωτό με ενεργό φυτικό άνθρακα για ένα ελαφρύ γλύκισμα συνδυάζουμε την απόλαυση ενός παγωτού με τα οφέλη του φυσικού συστατικού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει