Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Εντατικοποιημένοι έλεγχοι και αλκοτέστ στους χειριστές σκαφών από το Λιμενικό Σώμα σε Ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία

Πληθώρα παραβάσεων διαπίστωσαν Κ.Λ.Β. και Λιμεναρχείο Σκιάθου

Διαβάστε την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σας γνωρίζουμε ότι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κατά το μήνα Ιούλιο διενεργήθηκαν εκατόν δέκα (110) έλεγχοι σε ταχύπλοα σκάφη και σε εκμισθούμενα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής διά των πλωτών και χερσαίων μέσων της Υπηρεσίας μας, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, στην περιοχή δικαιοδοσίας μας και των Υπηρεσιών υπαγωγής μας.

Από τους ανωτέρω ελέγχους, διαπιστώθηκαν εννέα (09) παραβάσεις του αρίθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα “Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής” (σχετικά με εφόδια, στοιχεία, επιβαίνοντες) και τέσσερις (04) παραβάσεις του “Γενικού Κανονισμού Λιμένα Βόλου” (έγγραφα σκαφών). Επιπλέον, διαπιστώθηκε μία (01) παράβαση σε ανασφάλιστο ταχύπλοο σκάφος κατά παράβαση του Ν. 4256/14. Από την Υπηρεσία μας έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Κατά τη διενέργεια των ανωτέρω ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν είκοσι εννέα (29) έλεγχοι αλκοτέστ σε χειριστές και κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

Η Υπηρεσία μας, εν όψει της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων στην θάλασσα και την ασφάλεια ναυσιπλοϊας γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας της διενεργεί εντατικές, τακτικές κι έκτακτες περιπολίες επιβάλλοντας κυρώσεις όπου απαιτείται.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης

Πλοίαρχος Λ.Σ. Κανάλης Εμμανουήλ

 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Σκιάθου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ενόψει της θερινής περιόδου και στα πλαίσια εντατικοποιημένων ελέγχων που διενεργούνται για λόγους πρόληψης αλλά και αποφυγής πιθανών ναυτικών ατυχημάτων, από Υπηρεσία μας και Λιμενικές Αρχές υπαγωγής μας (‘Α Λ/Τ Σκοπέλου – Λ/Σ Αλοννήσου) διενεργήθηκαν, κατά τον μήνα Ιούλιο, τριάντα έξι (36) αλκοομετρήσεις εκ των οποίων οι είκοσι (20) σε επαγγελματικά σκάφη (εκμισθούμενα – τουριστικά πλοία μεταφοράς επιβατών) και οι υπόλοιπες δεκαέξι (16) σε ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής με αρνητικά αποτελέσματα.

Επιπρόσθετα των ανωτέρω ελέγχων διενεργήθηκαν συνολικά εντός μηνός Ιουνίου εννιακόσιοι πενήντα ένας (951) έλεγχοι με πλωτά – χερσαία μέσα Υπηρεσίας μας καθώς και πεζές περιπολίες, σε θαλάσσια μέσα αναψυχής – επαγγελματικά πλοία – ιδιωτικά θαλάσσια μέσα – επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη – τροχοφόρα οχήματα – καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λ.π. σε όλη την περιοχή δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Σκιάθου. Σε περιπτώσεις διαπίστωσης παραβάσεων, επιβλήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει