Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο Γαλλικό προξενείο

Περίπου δεκαπέντε μέλη του «Ρουβίκωνα», σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 17:30, επίθεση στο Γαλλικό προξενείο στην Αθήνα.

Ειδικότερα, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στο προξενείο, από την πλευρά της οδού Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία έκανε μία προσαγωγή, ενώ ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η επίθεσή του αυτή έγινε λόγω της συμμετοχής της Γαλλίας στον βομβαρδισμό της Συρίας.

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Γαλλίας -Απαράδεκτες ενέργειες

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Γαλλίας.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ έκανε λόγο για απαράδεκτες ενέργειες, που δεν επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φθορές που προξένησαν με ρίψεις χρωμάτων μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας στην Πρεσβεία της Γαλλίας.

Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Μητσοτάκης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία: Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, για τη νέα επίθεση του «Ρουβίκωνα», αυτή τη φορά στη γαλλική πρεσβεία, άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς από μία «ανίκανη κυβέρνηση», που δεν θέλει ή δεν μπορεί να συλλάβει «μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε:

«Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών. Πάλι έφυγαν σαν κύριοι…».

Ποτάμι για Ρουβίκωνα: Πήγαν, χτύπησαν, έφυγαν

«Για ποια ασφάλεια μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση και ο ανύπαρκτος υπουργός της κ. Τόσκας;».

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, όσον αφορά στη σημερινή επίθεση του Ρουβίκωνα στη Γαλλική Πρεσβεία.

«H γνωστή ομάδα ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά στη γαλλική πρεσβεία. Επίθεση του Ρουβίκωνα σε ένα σημείο που υποτίθεται ότι είναι από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, ειδικά μετά την επίθεση στη Συρία. Πήγαν, χτύπησαν, έφυγαν. Καμιά παρεμπόδιση, καμιά σύλληψη. Για ποια ασφάλεια μπορεί να μιλάει η κυβέρνηση και ο ανύπαρκτος υπουργός της κ. Τόσκας;», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει