Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για παράβαση ΑΓΕΤ: Λιμεναρχείο και Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθούν να υποβαθμίσουν την υπόθεση

“Εκφόρτωση με περιβαλλοντικές παραβάσεις από την ΑΓΕΤ”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σήμερα το μεσημέρι μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων συγκεντρωθήκαμε στο λιμάνι της ΑΓΕΤ όπου συνεχιζόταν από χθες η εκφόρτωση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας 2.500 τόνων πλαστικών σκουπιδιών που ήρθαν στον Βόλο με πλοίο. Άσχετα με το φορτίο, για το οποίο γνωρίζουμε μόνο ότι είναι πλαστικό και αναμένουμε τις ανακοινώσεις του κλιμακίου της Περιφέρειας για να μάθουμε περισσότερα, διαπιστώσαμε παραβάσεις των περιβαλλοντικών όρων και τις καταγγείλαμε στο Λιμεναρχείο.

Όμως, όπως φαίνεται, δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και χρειάστηκε πολλή ώρα για να καταφέρουμε να πείσουμε τον Λιμενάρχη να ειδοποιήσει τον Εισαγγελέα για παράβαση που έχρηζε της αυτεπάγγελτης παρέμβασής του, αλλά και να ξεπεράσουμε την προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης και αποτροπής μας να καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη με άλλοθι τις χρηματικές ποινές που πιθανά να επιβάλλει η Περιφέρεια στην τσιμεντοβιομηχανία. Αντιθέτως, ήταν πολύ εύκολο να συρθούν τα μέλη μας στα κρατητήρια με αυτόφωρη διαδικασία, όταν την 1η Απριλίου 2018 ακινητοποίησαν τη νταλίκα της εταιρείας που μετέφερε παράνομα (πάλι) το φορτίο από το λιμάνι στο εργοστάσιο.

Τελικά το έγκλημα συνεχίζεται και η εταιρεία τυγχάνει ασυλίας από τις Αρχές. Γιατί οι παραβάσεις που διαπιστώσαμε ήταν ήδη γνωστές, αποτελούν παραβάσεις που δικαιολογούν περιβαλλοντικό έγκλημα και έπρεπε να έχουν γίνει αιτία να σταματήσει η εκφόρτωση των σκουπιδιών χωρίς τη δική μας παρέμβαση! Αλλά φαίνεται πως πάλι άλλος είναι ο μπροστάρης στην υπόθεση και κανείς δεν μπορεί πια να μας ρίξει στάχτη της ΑΓΕΤ στα μάτια!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει