Ερντογάν προς Γαλλία: Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό σας

Την οργή της Τουρκίας για τη γαλλική πρόταση να αφαιρεθούν από το Κοράνι κάποιοι στίχοιπου θεωρείται πως περιλαμβάνουν μηνύματα βίας και αντισημιτικές αναφορές, εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος είπε, μιλώντας προς τους βουλευτές του του ΑΚΡ, πως οι Γάλλοι «προφανώς δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με το Κοράνι».

«Απορώ αν διαβάζουν ακόμα και το δικό τους ιερό βιβλίο, την Βίβλο ή την Τόρα (ιερό βιβλίο Εβραίων) ή το Ζαμπούρ (Ισλαμ). Αν τα διαβάσουν, φαντάζομαι θα θέλουν να απαγορευτούν. Αλλά δεν έχουν τέτοια προβλήματα» πρόσθεσε. «Ακόμα και αν επιτεθείτε στο ιερό μας βιβλίο, δεν θα κάνουμε το ίδιο… Δεν θα πέσουμε στο επίπεδό σας με το να επιτεθούμε στις ιερές σας αξίες» κατέληξε.

Το Διευθυντήριο Θρησκευτικών Θεμάτων της Τουρκίας χαρακτήρισε την γαλλική πρόταση, που υπέγραψαν 300 επιφανείς Γάλλοι, ως «εκτός γραμμής», χαρακτηρίζοντας και τους υπογράφοντες  «τη δυτική έκδοση των τζιχαντιστών». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τους κατηγορεί πως διαστρέβλωσαν το Ισλάμ και πως ορισμένες ομάδες στη Γαλλία ξεκίνησαν μια βρώμικη εκστρατεία κατά του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων.

«Είναι ασεβές για την ομάδα που υιοθετεί αυτή την κατανόηση, να προτείνει την αφαίρεση ορισμένων στίχων από το Κοράνι, με μια συμπεριφορά που είναι εκτός γραμμής» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με το Κοράνι όποια και αν είναι η πίστη του/της, η ανθρώπινη ζωή έχει αξία, άθικτη και η αδικαιολόγητη ανθρωποκτονία είναι σαν φόνος όλων των ανθρώπων και η επιβίωση ενός ανθρώπου είναι σαν την διατήρηση όλης της ανθρωπότητας ζωντανής».

Στις 21 Απριλίου περίπου 300 επιφανείς Γάλλοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε μανιφέστο στην εφημερίδα Le Parisien, απαίτησαν ορισμένοι στίχοι από το Κοράνι, που θεωρούν πως περιλαμβάνουν βία και αντισημιτικές αναφορές, να αφαιρεθούν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει