Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Ερντογάν: Θέλουμε ειρήνη με την Ελλάδα

Έκκληση για ειρήνη προς την Ελλάδα απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τόνισε πως δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Επίσης, σημείωσε πως «χρειαζόμαστε ειρήνη τώρα. Η ειρήνη μαζί σας δεν μοιάζει με καμία άλλη».

Όσον αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι είναι «νέος και δυναμικός», που επιθυμεί να κάνει νέο βήμα. «Στην τελευταία μου επίσκεψη είδα τον πρόεδρο (Προκόπη Παυλόπουλο) στο ίδιο πνεύμα».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, ο ένας από τους οκτώ Τούρκους που έφτασε στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο Γκιουλ ζήτησε την απέλαση των «τρομοκρατών», όπως είπε, στην Τουρκία, ζητώντας από τον Έλληνα ομόλογό του να λάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες. «Η Ελλάδα έχει γίνει τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες», ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με δημοσίευμα του ίδιου Μέσου. Επιπλέον, επιθυμεί έμπρακτη στήριξη από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, προκειμένου «να μην μείνει απλά στα λόγια η υποστήριξη».

«Το πρώτο βήμα θα ήταν να δηλώσουμε ότι οι τρομοκράτες δεν μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να εκδοθούν», τόνισε. Και καταληκτικά συμπλήρωσε: «Περιμένω να καταβάλλετε προσπάθεια για την έκδοση των τρομοκρατών εκείνων, οι οποίοι δεν πρέπει να προστατεύονται πουθενά στον κόσμο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει