Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Βουλευτής ΚΚΕ Στεργίου μετά το ατύχημα στο “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ”: Γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι που αφορούν το αξιόπλοο;

Άμεση επικοινωνία του βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου

Την έντονη ανησυχία της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ για το ατύχημα που συνέβη στο οχηματαγωγό πλοίο “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” στην ακτοπλοϊκή γραμμή των Βορείων Σποράδων εξέφρασε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Λιμενάρχη Βόλου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Κώστας Στεργίου ζήτησε πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό και για την υγεία των δυο μελών του πληρώματος και του οδηγού του φορτηγού, που τραυματίστηκαν από το αδικαιολόγητο σπάσιμο του συρματόσχοινου του καταπέλτη του πλοίου κατά την φόρτωση λιπαντικών υλικών.

Ύστερα και από το πρόσφατο περιστατικό με τη βύθιση του δεξαμενοπλοίου στο Σαρωνικό Κόλπο με τις τραγικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που αποδεικνύει ότι και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, στηρίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, σε βάρος των εργασιακών συνθηκών των πληρωμάτων, της ασφάλειας των επιβατών και της προστασίας του περιβάλλοντος, εξέφρασε ερωτηματικά για το αν γίνονται οι κατάλληλοι έλεγχοι που αφορούν το αξιόπλοο και των επιβατικών πλοίων στη ακτοπλοϊκή γραμμή των Βορείων Σποράδων για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πληρωμάτων και των επιβατών.

Ο Λιμενάρχης του Βόλου ενημέρωσε τον Κ. Στεργίου για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Λιμενική Αρχή Βόλου και ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διερεύνησης του ατυχήματος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει