Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Έτσι έκανε ο Μάικλ Τζάκσον την περίφημη φιγούρα του

Το φαινόμενο της ποπ έκλεβε άλλοτε την παράσταση όχι μόνο με τη φωνή του, αλλά και τις αμίμητες χορευτικές του κινήσεις. 

Από το περιβόητο Moon Walk, τις κλοτσιές στον αέρα, το πιάσιμο του καβάλου του μέχρι και αυτή τη φιγούρα που μοιάζει να αψηφά τη βαρύτητα, ο Τζάκσον είχε πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι του.

Και μια νέα έρευνα είναι εδώ για να μας αποκαλύψει τα πώς και τα γιατί μιας φιγούρας που δεν μπορεί να φύγει από κανένα μυαλό. Ή μάτι. Τέτοιο σκύψιμο δεν ξανάκανε κανείς!

Δεν ήταν όμως μόνο ο «βασιλιάς» που το έκανε, αλλά και οι τέσσερις χορευτές του, γεγονός που άρχισε να ψυλλιάζει τους ερευνητές για την ύπαρξη κάποιου τρικ. Και μας λένε πως το παπούτσι του είχε ένα άγκιστρο που έπιανε σε μια κατασκευή του πατώματος, επιτρέποντάς του έτσι να γέρνει μπροστά και να μην τρώει τα μούτρα του.

rtjbmo2

Σε αυτό κατέληξαν ο Manjul Tripathi και οι συνάδελφοί του από το Postgraduate Institute of Medical Education and Research της Ινδίας, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Neurosurgery: Spine»: «Οι περισσότεροι έμπειροι χορευτές θα αγγίξουν το μέγιστο 25 με 30 μοίρες εκτελώντας αυτή την κίνηση. Ο MJ κατάφερε την κίνηση που αψηφά τη βαρύτητα στις 45 μοίρες, που έμοιαζε εξωγήινη στους θεατές».

rtjbmo3

Πριν του φτιάξουν μάλιστα τα ειδικά παπούτσια, οι μελετητές μας λένε πως βασιζόταν σε σχοινιά, καθώς ήταν δεμένος όταν έσκυβε μπροστά. Ακόμα κι έτσι όμως, ο Τζάκσον είχε τις ικανότητές του, καθώς πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν την κίνηση και τραυματίστηκαν, ακόμα και δεμένοι. «Πολλοί οπαδοί του MJ, ακόμα και οι συγγραφείς της μελέτης», μας λέει μάλλον με πόνο ψυχής ο δρ Tripathi, «προσπάθησαν να αναβιώσουν την κίνηση και απέτυχαν, και συχνά μάλιστα τραυματίστηκαν κιόλας … Δεν είναι εύκολο κόλπο»!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει