Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Έτσι θα Βάλετε σε Τάξη την ντουλάπα

1η μέρα

Πετάξτε οτιδήποτε δεν έχετε φορέσει εδώ και ένα χρόνο Κοιτάξτε προσεκτικά όλα τα υπάρχοντά σας και δείτε ποια από αυτά δεν έχετε φορέσει καθόλου εδώ και 12 μήνες. Αν δεν έχετε φορέσει ένα ρούχο εδώ και 1 χρόνο δεν πρόκειται να το φορέσετε ούτε τον επόμενο. Πετάξτε ή δώστε σε κάποιο ίδρυμα ρούχα που δεν έχετε φορέσει εδώ και ένα χρόνο. Πετάξτε ή χαρίστε ρούχα που δεν έχετε φορέσει εδώ και ένα χρόνο.

2η μέρα: Αφαιρέστε οτιδήποτε δεν είναι ρούχο, παπούτσια ή αξεσουάρ Ένα κλασικό λάθος που κάνει πολύς κόσμος είναι να τοποθετεί στην ντουλάπα του άσχετα πράγματα. Στοίβες από βιβλία, εργασίες, σημειώσεις και διακοσμητικά μπαίνουν στην ντουλάπα και πιάνουν χώρο που χρειάζεστε για άλλα πράγματα.

3η μέρα: Αγοράστε ίδιες κρεμάστρες Το να χρησιμοποιείτε σε όλη την ντουλάπα σας τις ίδιες ακριβώς κρεμάστρες είναι σημαντική υπόθεση για να παραμένει οργανωμένη. Μπορείτε να βρείτε ένα στιλ κρεμάστρας που σας βολεύει και να τις αγοράζετε σιγά-σιγά μέχρι να αντικαταστήσετε όλες τις παλιές κρεμάστρες. Αν η ντουλάπα σας είναι σκουρόχρωμη πάρτε ανοιχτόχρωμες κρεμάστρες για να φωτίσετε το χώρο.

4η μέρα: Αγοράστε συρτάρια που προσαρμόζονται. Τα προσαρμόσιμα συρτάρια είναι μια καλή λύση για παπούτσια ή διπλωμένα ρούχα. Βολεύουν πολύ και ειδικά αν είναι διαφανή ή μεταλλικά με κενά θα μπορείτε να βλέπετε τι τοποθετείτε μέσα σε αυτά.

5η μέρα: Μαζέψτε όλα τα πράγματα που βρίσκονται στο πάτωμα Κοιτάξτε το δωμάτιό σας. Υπάρχουν παπούτσια, ρούχα ή αξεσουάρ που να βρίσκονται πεταμένα στο πάτωμα; Αν ναι, οργανώστε τα μέσα στην ντουλάπα σας ή πάρτε έξτρα ράφια και συρτάρια για να τα τοποθετήσετε.

6η μέρα: Βάλτε τις τσάντες σε βολικό σημείο Οι περισσότερες γυναίκες αγοράζουν ένα σωρό τσάντες και στο τέλος καταλήγουν να φοράνε καθημερινά τις ίδιες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή δεν έχουν τις υπόλοιπες τσάντες τους σε βολικό σημείο. Βάλτε τις τσάντες σε ένα σημείο που να τις βλέπετε καθημερινά. Άλλωστε ό,τι δεν βλέπετε στην ντουλάπα σας δεν πρόκειται να το φορέσετε.

7η μέρα: Ελέγξτε την ντουλάπα σας κάθε 3-6 μήνες Η ντουλάπα σας δεν πρόκειται να μείνει 100% οργανωμένη για πάντα αν δεν την ελέγχετε κάθε 3-6 μήνες. Μπορείτε αν θέλετε να την βάζετε σε τάξη κάθε Σάββατο έτσι ώστε να μην είναι ποτέ για περισσότερο από μια εβδομάδα ακατάταστη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει