Ευρωπαίος πρίγκιπας δεν επιθυμεί να ταφεί δίπλα στη γυναίκα του

Το παλάτι της Δανίας, ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας Henrik, σύζυγος της Βασίλισσας Μαργαρίτας Β’, δεν επιθυμεί να ταφεί στον καθεδρικό Roskilde, το παραδοσιακό σημείο ταφής για γαλαζοαίματους στη Δανία.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η κοινή σαρκοφάγος, η οποία έχει ήδη φιλοτεχνηθεί από τον γλύπτη Bjørn Nørgaard, είτε δεν θα χρησιμοποιηθεί καθόλου είτε θα χρησιμοποιηθεί μόνο από τη Βασίλισσα Μαργκρέθ Β’ όταν έρθει η μακάβρια αυτή στιγμή.

Η Αυτής Μεγαλειότης η Βασίλισσα γνωρίζει για την απόφαση του πρίγκιπα και συμφωνεί με αυτήν, όπως αναφέρει το royalcentral.co.uk. Τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας, υπέθεσαν πως ίσως η επιθυμία του πρίγκιπα θα ήταν να ταφεί στην πατρίδα του στη Γαλλία, αλλά αυτό μάλλον διαψεύστηκε. Το παλάτι επί του θέματος, διευκρίνισε ότι ο πρίγκιπας Henrik θα «αναπαυτεί» στη Δανία, χωρίς ωστόσο να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η επικεφαλής επικοινωνίας του παλατιού, σε συνέντευξή της είχε πει πως η απόφαση του πρίγκιπα έχει τις ρίζες της στο γεγονός ότι δεν του δόθηκε ποτέ ο τίτλος του βασιλιά και εφόσον δεν απολαμβάνει ίση μεταχείριση με τη βασίλισσα, δεν επιθυμεί να ταφεί μαζί της. Ο 83χρονος παντρεύτηκε την τότε πριγκίπισσα Μαργαρίτα το 1967 και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά και 8 εγγόνια.  Η σύζυγός του έλαβε το στέμμα το 1972, μετά το θάνατο του πατέρα της . Ο παραπονούμενος σύζυγός της πάντως, συχνά πυκνά εκδήλωνε τη δυσαρέσκεια για το ότι δε έλαβε ποτέ τον τίτλο του βασιλιά, αλλά αυτό του πρίγκιπα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει