Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Φλαμπουράρης: Η τρίτη αξιολόγηση θα είναι αρκετά ευκολότερη

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφ. “Νέα Σελίδα”, αναφέρει ότι η κυβέρνηση κατάφερε «να αποτρέψει την ολική καταστροφή και να επαναφέρει την αξιοπιστία της χώρας με τις κατά το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τους πολίτες», επισήμανε ότι η χώρα είναι πλέον θωρακισμένη, μέσω, της επίτευξης σταθερών πρωτογενών πλεονασμάτων, της ανθεκτικότητας του τραπεζικού συστήματος και της αξιοποίησης των γεωπολιτικών μας πλεονεκτημάτων και πρόσθεσε, χαρακτηριστικά, «με αυτή την έννοια, μπορώ να πω ότι οι αιματηρές θυσίες των Ελλήνων πολιτών έπιασαν τόπο και νομίζω ότι, αφού αντέξαμε στη δεύτερη αξιολόγηση, η τρίτη θα είναι αρκετά ευκολότερη».

Εξεφρασε την ελπίδα για ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ώστε «όλη η ενέργεια και δημιουργικότητα να στραφεί στην εξυπηρέτηση του κεντρικού στόχου» που είναι «η Ελλάδα της νέας εποχής».

Είπε ότι υπάρχουν όλα τα αντικειμενικά δεδομένα για την επίτευξη του στόχου που έθεσε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη «η φετινή να είναι η τελευταία μνημονιακή ΔΕΘ», ενώ αναφορικά με το θέμα του χρέους, είπε ότι η απάντηση στο ζήτημα αυτό εξαρτάται κυρίως από τον χρόνο υλοποίησης της δέσμευσης που έχουν αναλάβει οι εταίροι.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική αντιπαράθεση για τις Σκουριές, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θέλει τις υγιείς παραγωγικές επενδύσεις όπου θα επιδιώκεται ο συνδυασμός της οικονομικής ανάπτυξης με την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και της ιστορίας του τόπου μας», προσθέτοντας «στα τσακίδια θα πάνε οι κρατικοδίαιτες επενδύσεις, τα θαλασσοδάνεια και η διαφθορά».

Ως προς τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, την κάλεσε να απαντήσει «πως έγινε ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματικότητας να φιλοξενείται σήμερα σε χιλιάδες σελίδες δικογραφιών; Εμείς τα κάναμε αυτά; Δεν δικαιούνται να μιλούν. Αυτοί έφτιαξαν ένα σύστημα που μεγιστοποιούσε τις συγκρούσεις στις αδειοδοτήσεις για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Και μας το κληροδότησαν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει