Φλαμπουράρης: Κεντροαριστερά κόντρα στην Αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει

“Κεντροαριστερά κόντρα στην Αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει. Δυστυχώς, αυτό ζούμε σήμερα. Αν αυτή η στάση ανατραπεί, εδώ είμαστε” δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, “κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας είναι η συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις. Προϋπόθεση όμως για να γίνει αυτό, είναι να ξεκαθαρίσει η ηγεσία της Κεντρώας Παράταξης με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, αλλά η μέχρι τώρα στάση της είναι λυσσαλέα επιθετική στην Αριστερά και την Κυβέρνησή της”.

Παράλληλα σημειώνει ότι “οι εύλογες διαμαρτυρίες αλλά ακόμη και η κακοήθης πολεμική που ασκείται από ορισμένους πολιτικούς και οικονομικο-μιντιακούς κύκλους, δεν μπορούν να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει αυτούς που τον οδήγησαν στην καταστροφή”. Τονίζει μάλιστα πως “σε αυτούς κανείς από εμάς δεν βρίσκεται. Γι’ αυτό και η εντιμότητά μας δεν αμφισβητείται.”

Ο υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι “αριστερή πολιτική σημαίνει να ενεργείς πάντοτε με στόχο την ευημερία των πολλών και την αναδιανομή του πλούτου, να λειτουργείς με αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, να αποδέχεσαι την διαφορετικότητα. Να αποκρούεις τον πόλεμο και το φασισμό. Να αγαπάς την τέχνη και να προστατεύεις τη φύση”.

Τέλος, εκτιμά ότι το 2018 θα είναι εξαιρετικά δημιουργικό για τον τόπο, αφού θα εκδηλωθεί στην πράξη η επίμονη προετοιμασία για την υλοποίηση των επενδυτικών προγραμμάτων αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ.Εκτός από το Ελληνικό, θα ξεκινήσουν επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στα 14 αεροδρόμια, η Γραμμή 4 του μετρό, έργα αρκετών δις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης, αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στον αγροδιατροφικό τομέα.

“Προφανώς και θα κερδίσουμε τις εκλογές. Το τέλος των μνημονίων θα επικυρώσει τις προσπάθειές μας και θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη, για την οποία σας μίλησα. Προσδοκώ, ότι οι πολίτες τότε, πιο ανακουφισμένοι, θα λειτουργήσουν, όχι τιμωρητικά, αλλά με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, εν τέλει κατά δίκαιη κρίση. Γιατί είναι δίκαιο να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές. Στο κάτω κάτω, ακόμη και αν πούμε ότι εμείς αποδειχτήκαμε κατώτεροι των προσδοκιών της κοινωνίας, κρινόμαστε επειδή εμείς οι ίδιοι βάλαμε τον πήχη ψηλά έναντι αυτών που δεν ονειρεύτηκαν ποτέ τίποτα γι’ αυτή τη χώρα, παρά μόνο την πλήρη υποταγή της και μάλιστα συχνά με ιδιοτελείς σκοπούς. Παρακολουθώ τις δημοσκοπήσεις- αν είναι ακριβείς – και αναρωτιέμαι, τι μπορεί κάποιος νουνεχής να νοσταλγήσει και τι μπορεί να περιμένει από το πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης, που σύσσωμο παριστάνει τον αθώο του αίματος.”, τόνισε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει