Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης και Αρχηγός ΕΛΑΣ εγκαινίασαν το νέο Α.Τ. Ν. Πηλίου και την Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων στο Βόλο

Βασίλειος Μαρκογιαννάκης: Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2018 μας επισκέφθηκαν περίπου 700 μαθητές, από 17 σχολεία εντός και εκτός Βόλου

Παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και πιο συγκεκριμένα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή τα εγκαίνια αρχικά της Μόνιμης Έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων στο Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και εν συνεχεία του νέου Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου στο πρώην Ειρηνοδικείο Μηλεών.

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Δεν αντιμετωπίζουμε κρίση ασφάλειας

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης τόνισε από το Βόλο ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας και προανήγγειλε ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος σε ποσοστό 13% μέσα από συνολικά 43 διαγωνιστικές διαδικασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.

Κωνσταντίνος Τσουβάλας: Η ΕΛΑΣ κάνει δουλειά με πολύ καλά αποτελέσμα, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας χαρακτήρισε τη μέρα σημαντική, τόσο για την ΕΛΑΣ, όσο και για την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, αφού όπως τόνισε, όποιος γνωρίζει καλά το παρελθόν, διαχειρίζεται καλύτερα το παρόν και ορίζει ασφαλέστερα το μέλλον του. Η τιμή ο σεβασμός στην παράδοση στην ιστορία του σώματος που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της πατρίδας μας είναι προϋπόθεση απαραίτητη για να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον, δήλωσε και πρόσθεσε πως είναι η πρώτη επίσημη θεσμική περιφερειακή έκθεση, την οποία στηρίζουν ανεπιφύλακτα κι ελπίζουν να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές.

Ο κ. Τσουβάλας τόνισε επίσης πως η ΕΛΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά, με πολύ καλά αποτελέσματα, όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια, ενώ δήλωσε ευτυχώς ως αρχηγός για την μεγάλη αποδοχή της κοινωνίας στο έργο της ΕΛΑΣ.

Βασίλειος Μαρκογιαννάκης: Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2018 μας επισκέφθηκαν περίπου 700 μαθητές, από 17 σχολεία εντός και εκτός Βόλου

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος καλωσορίζοντας τους δυο άντρες, καθώς επίσης και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Γιάννη Τόλια, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και όλους τους αξιωματικούς των Σωμάτων που βρέθηκαν στην εκδήλωση, έκανε ειδική αναφορά στις προτεραιότητες της σύγχρονης Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και στην εξωστρέφεια, η οποία με την εν λόγω Μόνιμη Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων γίνεται πράξη.

Ο κ. Μαρκογιάννακης μάλιστα αποκάλυψε πως ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2018, για την Έκθεση επισκέφθηκαν το Μέγαρο περίπου 700 μαθητές, από 17 σχολεία εντός και εκτός Βόλου, ενώ δεν παρέλειψε στο καλωσόρισμά του να κάνει ειδική αναφορά στις γυναίκες και τους άνδρες του Σώματος και ειδικότερα στους πέντε αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, που στις 5 Μαρτίου με κίνδυνο της ζωής τους εντόπισαν και καταδίωξαν για 178 χλμ. το όχημα του οποίου ο οδηγός κινούνταν στην αντίθετη κυκλοφοριακή λωρίδα της Εθνικής Οδού.

Ακολούθως έδωσε τον λόγο στον εμπνευστή της Έκθεσης, στον Α’ Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησιάς, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Καραϊσκο, ο οποίος παρουσίασε το δημιούργημά του, κάνοντας ειδική αναφορά τόσο σε όσους συνείσφεραν αντικείμενα και στολές, όσο και σε όσους βοήθησαν, μεταξύ των οποίων και ο Αρχιφύλακας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας Τιμολέων Μανώλης, ο οποίος επιμελείται της Έκθεσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει