Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γ.Γ. ΥΠΕΣ Κώστας Πουλάκης: Κατάλοιπο της χούντας η προσευχή στα σχολεία – Δεν θα έκανα μπάνιο στον Σαρωνικό!

Σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή παίρνει ο Κώστας Πουλάκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Η Βραδυνής”, στην έντυπη κυριακάτικη έκδοση της οποίας παραχωρεί συνέντευξη.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών δηλώνει πως «δε θα κάνει μπάνιο», ενώ αφήνει σαφώς να εννοηθεί η αντίθεσή του, σημειώνοντας, δηκτικά, πως «οι όποιες ευθύνες, και όχι μόνον οι ποινικές, θα ακολουθήσουν”.

Ο Κώστας Πουλακης, επί δέκα χρόνια υπεύθυνος των δημοσκοπήσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ, και γνωρίζοντας το εσωτερικό τοπίο των δημοσκοπικών καταγραφών, επισημαίνει πως «ο καθένας, λοιπόν, είτε είναι δημοσκόπος είτε είναι πολιτικός, είναι καλό να περιοριστεί στο ρόλο του και να προσπαθήσει να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού που έκαστος υπηρετεί», στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Την ίδια στιγμή, ξεκαθαρίζει πως η αρμόδια επιτροπή για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ολοκληρώσει το έργο της, το πόρισμα της οποίας βρίσκεται στα χέρια του υπουργού από την 1η Μαρτίου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών δηλώνει πλήρως την αντίθεσή του με το θεσμό της προσευχής στα σχολεία, χαρακτηρίζοντάς το ως «κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… “Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών”, που εισάγει -ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο- έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει