Γ.Γ. ΥΠΟΙΚ Τριαντόπουλος: “Έρχονται και άλλα μέτρα μετά την απόφαση του Eurogroup, για την οποία δουλέψαμε αρκετά…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Στόχος να αποτρέψουμε και να απαλύνουμε τις οικονομικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τις επιχείρησεις αλλά και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις να μπορέσουμε να ξαναβγούμε προς τα μπροστά…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup, για το οποίο όπως τόνισε το οικονομικό επιτελείο είχε δουλέψει αρκετά πιο πριν, έτσι ώστε οι θέσεις και οι στόχοι της Ελλάδας να επιτευχθούν και να συμπεριληφθούν στις αποφάσεις.

Όπως εξήγησε ο κ. Τριαντόπουλος: “Οι αποφάσεις του Eurogroup ήρθαν να κουμπώσουν με όλα τα μέτρα που την τελευταία εβδομάδα με μεγάλη προσοχή σχεδιάζουμε, ανακοινώνουμε αυτά που μπορούμε να ανακοινώνουμε και στη συνέχεια έρχονται να ακολουθήσουν και άλλα, μετά την απόφαση του Eurogroup, η οποία δίνει εφόδια στα χέρια κάθε υπουργού Οικονομικών να ασκήσει την οικονομική πολιτική για να αποτραπούν οι οικονομικές επιπτώσεις…”.

Ο κ. Τριαντόπουλος απάντησε μάλιστα και σε ερωτήματα ακροατών, εξηγώντας με απλά λόγια και υπεραναλυτικά τα οικονομικά μέτρα τα οποία έχουν ήδη παρθεί, ενώ έλυσε συγκεκριμένες απορίες, απαντώντας σε πιο συγκεκριμένα και ειδικά ερωτήματα.

Σχολιάζοντας αρχικά την κατάσταση, ο κ. Τριαντόπουλος, είπε μεταξύ άλλων: “Τα δύσκολα είναι μπροστά μας… Η Οικονομία μπαίνει σε μια περίοδο πάρα – πάρα πολύ δύσκολη. Ενώ είχαμε καταφέρει να ορθοποδήσουμε και πλέον βλέπαμε πριν από δύο – τρεις μήνες, στις συζητήσεις που κάναμε, τους δείκτες να ανεβαίνουν, τα επιτόκια να πέφτουν, βλέπαμε μπροστά έναν ορίζοντα ανάπτυξης και επενδύσεων, τώρα αυτή τη στιγμή, λόγω της παγκόσμιας αυτής υγειονομικής κρίσης καταλαβαίνεται ότι συμπαρασύρει τη χώρα μας. Και συμπαρασύρεται διότι καλώς και εγκαίρως η κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην εξαπλωθεί, όταν σε άλλες περιπτώσεις δεν ελήφθησαν τόσο έγκαιρα. Ωστόσο καταλαβαίνετε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων, έγκειται στην εφαρμογή τους από τους ίδιους τους πολίτες και εκεί ερχόμαστε στην ατομική μας ευθύνη”.

Τέλος, ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από το να αποτρέψει και να απαλύνει τις οικονομικές επιπτώσεις για τους εργαζόμενους και τις επιχείρησεις αλλά και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις να μπορέσουμε να ξαναβγούμε προς τα μπροστά…”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει