Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γ. Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν δηλητηρίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Την άποψη της Ν. Δ. ότι η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί, και μπορεί και να κλιμακωθεί εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, επικρίνοντας παράλληλα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν, η οποία όχι μόνο δεν ήταν επιτυχημένη, αντίθετα «δηλητηρίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Όσον αφορά την κλιμάκωση της έντασης, ο κ. Κουμουτσάκος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ την αποδίδει και στο γεγονός ότι η Άγκυρα με Navtex που εξέδωσε δεσμεύει τη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Καστελλόριζο με σκοπό τη διενέργεια άσκησης την προσεχή Πέμπτη από τουρκικές δυνάμεις.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην απόφαση της Ν.Δ. να ζητήσει τη σύγκληση κεκλεισμένων των θυρών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. «Αυτό θα περιμέναμε να το έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση. Πρέπει να ενημερωθούμε για να μην υπάρχουν παρανοήσεις», τόνισε.

Επίσης επισήμανε την απόφαση της Ν.Δ. να μεταθέσει για αργότερα, όταν θα κοπάσει η ένταση με την Τουρκία, την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Τέλος ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στη διάσκεψη του Μονάχου για την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή ασφάλεια, όπου θα θέσει το θέμα στους συνομιλητές του.