Γ. Παντελιάς (Κίτρινα Ποδήλατα): Ένδειξη αντίστασης στο σύστημα να χαμογελάς. Ναι, είναι ροκ αυτό!

ΗΧΗΤΙΚΟ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στον Αντώνη Κουμιώτη: “Όταν φύγουμε από το Βόλο ξημερώματα Κυριακής, θα είμαστε όλοι πιο δυνατοί. Αυτό σας το υπόσχομαι…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης η φωνή του συγκροτήματος “Κίτρινα Ποδήλατα”, επ’ αφορμής της συναυλίας τους το Σάββατο στο Βόλο και στο Τεχνόπολις Stage.

Ο Γιώργος μίλησε για όλα, μεταξύ των οποίων και για την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση που βιώνει η χώρα και οι νέοι άνθρωποι, με τις γνωστές οικονομικές προεκτάσεις, παρατηρώντας σχετικά: “Εμείς θελήσαμε να κάνουμε αισιόδοξη, ανοιχτή, ζωηρή μουσική, με μηνύματα που έχουν φως στην άκρη τους, μακρυά από κάθε είδους μιζέριας και εσωστρέφειας. Κατηγορηθήκαμε στην αρχή γι’ αυτό, διότι όταν ξεκινήσαμε και με το καλημέρα γράψαμε π.χ. το “Να σε δω να γελάς”, πέσανε όλοι πάνω μας να μας φάνε, ότι τί φλώροι είναι αυτοί και τί τραγούδια είναι αυτά, διότι ήταν οι εποχές που ροκ σήμαινε μαυρίλα – μαύρη, δεν γίνεται τίποτα, μόνος στο σπίτι, όλα τριγύρω είναι μίζερα και δεν έχω αύριο. Το συγκεκριμένο τραγούδι λοιπόν 19 χρόνια μετά πρέπει να σου πω ότι ξαφνικά μέσα στα τελευταία 6 χρόνια, χωρίς να έχει παιχτεί πουθενά, έχει κάνει 7 εκατ. views στο διαδίκτυο από μόνο του και επίσης είναι το τραγούδι που όπου παίζουμε γίνεται πανζουρλισμός, λες και το βγάλαμε χθες και έχει γίνει επιτυχία. Και αν κρίνουμε ότι ροκ σημαίνει σταθερά και ακλόνητα, αλλά δημιουργικά, κόντρα στο σύστημα και στο κλίμα των ημερών, αν κρίνουμε λοιπόν ότι αυτό που θέλουν να επιβάλλουν είναι μια μιζέρια, μια ανασφάλεια, φόβο, εσωστρέφεια, να χάσουμε το χαμόγελό μας και την αισιοδοξία μας… E τότε ρε φίλε, ξέρεις κάτι, hard rock είναι αυτή τη στιγμή να χαμογελάς και να είσαι ήρεμος και να πιστεύεις στον εαυτό σου και να μπορείς να ζήσεις όμορφα στον μικρόκοσμό σου, όπου φτάνει το χέρι σου κάθε μέρα, να έχεις τους ανθρώπους σου που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις και να πεις ένα δεν πειράζει, πάμε παρακάτω. Οπότε ο χρόνος αποδεικνύει, ο χρόνος, η σταθερότητα και η φιλοσοφία με την οποία κινούμαστε πιστεύω αυτά τα χρόνια, μας κάνει να κινηθούμε άνετα και εύκολα απέναντι σε αυτούς που μας έχουν κάνει την τιμή να μας ακούνε”.

Ενώ συνέχισε, αναλύοντας σχετικά: “Ένας άνθρωπος όταν έχει κρατήσει τη δυνατότητα του να βουτάει μέσα του εσωτερικά και να βρίσκει μια ηρεμία και το κουράγιο να χαμογελάσει και να πει ένα θα τα καταφέρω, δεν θα λυγίσω, είναι μεγάλη υπόθεση αυτή τη στιγμή. Διότι εκεί ποντάρανε, στο να σπάσουν τον τσαμπουκά ενός λαού, που με τα κακά του, ναι, με τα κακά του και τα καλά του, γιατί έχει πολλά κακά αυτός ο λαός, αλλά έχει και τεράστια καλά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν αυτοί που τον κυβερνούν τόσα χρόνια, ο Έλληνας είναι ένας άνθρωπος που αν μπορέσει και κρατήσει την ψυχολογία του, σίγουρα θα αναταπεξέλθει. Άρα λοιπόν ένας άνθρωπος που αυτή τη στιγμή έχει γκρεμιστεί το σύμπαν γύρω του και το μέλλον είναι αβέβαιο και θολό, δεν είναι σημαντικό να μπορεί να κάνει μια βουτιά μέσα του και να πει εγώ έχω 4-5 ανθρώπους που με αγαπάνε και τους αγαπάνω και θα με στηρίξουν και θα τους στηρίξω, μπορώ να σηκωθώ και να πω μία ωραία μέρα με πολύ ήλιο, ας πάω ένα βήμα παρακάτω. Δεν είναι σημαντική υπόθεση αυτή τη στιγμή αυτή; Τα παιδιά τα οποία ονειρεύονται να σπουδάσουν, να πάρουν ένα χαρτί, να δημιουργήσουν οικογένεια, να πάνε παρακάτω, δεν είναι σημαντικό να έχουν ανάταση ψυχής, να χαμογελάνε και να μην μιζεριάζουν, να μην τους βάζουν κάτω, στον πάτο; Φυσικά και είναι. Είναι η υψηλότερη και ακραία ένδειξη αντίστασης αυτή τη στιγμή, η ικανότητα να μπορείς να παίρνεις μια ανάσα και να χαμογελάς. Ναι, είναι ροκ αυτό”.

Αναφερθείς στη συναυλία του Σαββάτου, ο Γιώργος είπε χαρακτηριστικά: “Αυτό θα κάνουμε το Σάββατο στο Τεχνόπολις. Όσοι μαζευτούμε εκεί, που θα μαζευτούμε πολλοί και θα γίνουμε μια παρέα και θα τραγουδήσουμε τραγούδια και δικά μας και γνωστά και θα γίνουμε μια παρέα σε πολλά σημεία του προγράμματος, αυτό θα κάνουμε. Θα συμφωνήσουμε από κοινού ότι δεν είμαστε μόνοι μας, ότι υπάρχει αύριο και βασίζεται πάνω στη δύναμή μας την εσωτερική και την ψυχική. Όταν φύγουμε από το Βόλο ξημερώματα Κυριακής, θα είμαστε όλοι πιο δυνατοί. Αυτό σας το υπόσχομαι”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει