Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γ. Πατούλης: Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική

«Η βροντερή φωνή της ομογένειας, έδωσε σήμερα μία αποστομωτική απάντηση σε όλους όσους θέλουν να ξεπουλήσουν την ιστορία της Ελλάδας» ανέφερε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής σε συνεργασία με το Hellenic American Congress, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

«Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και από εδώ σήμερα την καρδιά της Νέας Υόρκης, διαμηνύουμε ξεκάθαρα σε αυτούς που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν πως εμείς δεν θα συμβιβαστούμε» σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι η ελληνική ομογένεια δίνει σήμερα δυναμικό παρών και βροντοφωνάζει ενωμένη και χωρίς κομματικές ταμπέλες πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης τόνισε πως «όλοι όσοι διαδήλωσαν δυναμικά για το Μακεδονικό ζήτημα είναι πατριώτες, είναι Έλληνες, δεν είναι εθνικιστές και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πολλά μπορεί να πήραν από την Ελλάδα, τον πολιτισμό μας, τη δημοκρατία, αλλά την ελληνική ψυχή δεν μπορεί να την πάρει κανείς. Αυτή ούτε παραχωρείται, ούτε είναι υπό διαπραγμάτευση».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει