Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γ. Πατούλης: Ο κ. Σκουρλέτης να παραιτηθεί από υπουργός Εσωτερικών,μόνον έτσι θα αποδείξει ότι διαθέτει πολιτικό ήθος

Επίθεση προς τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη εξαπολύει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, καλώντας τον να παραιτηθεί, μετά την κατάθεση της τροπολογίας από 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για ταυτόχρονη διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές.

«Ο κ. Σκουρλέτης ”διερρήγνυε τα ιμάτιά του” τις προηγούμενες εβδομάδες για την ανάγκη να αποσυνδεθεί από τις ευρωεκλογές το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εύλογα αναρωτιόμαστε: Το πίστευε πραγματικά αυτό, ή έπαιζε θέατρο; Δεν αποτελεί δικαιολογία γι΄αυτόν το γεγονός ότι η πρωτοβουλία για την προώθηση της τροπολογίας αποτελεί επιλογή του ίδιου του Πρωθυπουργού. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Πατούλης επισημαίνοντας:

«Η Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες για μια ακόμη φορά πληρώνουν τις επιλογές ενός συστήματος εξουσίας, που βάζει πάνω από το εθνικό, το κομματικό συμφέρον. Για να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα, διαλύουν τους Δήμους, το Κράτος, τις ζωές μας. Αν η κατάθεση της τροπολογίας έγινε εις γνώση του, τότε όλο το προηγούμενο διάστημα υποκρινόταν, κοροϊδεύοντας συστηματικά την αυτοδιοίκηση και την κοινή γνώμη. Αν όμως η κατάθεση της τροπολογίας έγινε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, τότε έχει μόνο μια επιλογή. Να μην ψηφίσει την τροπολογία και να παραιτηθεί από υπουργός Εσωτερικών. Μόνον έτσι θα αποδείξει ότι διαθέτει πολιτικό ήθος».

Στην ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υποστηρίζει επίσης ότι ο «Κλεισθένης» έχει στόχο την εξυπηρέτηση των εκλογικών συμφερόντων της κυβέρνησης.

«Για το Υπουργείο Εσωτερικών και τον κ. Σκουρλέτη ποτέ δεν ήταν προτεραιότητα η προώθηση μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στη λειτουργία του Κράτους, προς όφελος των πολιτών. Πρώτα και πάνω από όλα έβαζαν το συμφέρον του κόμματος. Γι’ αυτό άλλαξαν το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Για να διαλύσουν έναν θεσμό που δεν μπορούν να ελέγξουν. Γι’ αυτό μείωσαν την θητεία των αιρετών από τα 5 στα 4 χρόνια κι άλλαξαν την ημερομηνία των εκλογών για τον Οκτώβριο του 2019. Και γι αυτό τώρα, που άλλαξε ο εκλογικός τους σχεδιασμός, φέρνουν νέα τροπολογία 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για ταυτόχρονη διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές».