Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Gadget μετατρέπει το iPhone σε δορυφορικό κινητό‏

Νέο gadget που μετατρέπει τις συσκευές iPhone 4, 4S και 5 σε δορυφορικά κινητά παρουσίασε η εταιρεία Thuraya. Πρόκειται για μία θήκη που δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν κλήσεις από οπουδήποτε.

Η Thuraya είναι μία εταιρεία με χρόνια εμπειρίας στον τομέα των δορυφορικών τηλεφωνικών κλήσεων, που μπορεί να καλύψει πολλά από τα μέρη όπου μία συμβατική σύνδεση χάνει το σήμα της.

Είναι συνηθισμένο να χάνουμε το σήμα μας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με πλοίο ή μίας εκδρομής σε κάποιο βουνό ή δάσος. Σύμφωνα, ωστόσο, με το SatSleeve, δεν συντρέχει πλέον λόγος ανησυχίας.

Η κυκλοφορία του έχει ήδη ξεκινήσει στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί πότε θα διατίθεται στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μία συνηθισμένη θήκη iPhone, που απλώς συνδέεται στη θύρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής και διαθέτει τεράστια κεραία.

Επιπλέον, το SatSleeve θα έχει τη δυνατότητα να φορτίσει τη συσκευή είτε μέσω της δικής του μπαταρίας είτε μέσω θύρας micro USB, αντικαθιστώντας τον ρόλο του φορτιστή.

Η τιμή του βρίσκεται στα 499 δολάρια για την αμερικανική αγορά, ενώ αναμένεται οι δορυφορικές φωνητικές κλήσεις να χρεώνονται με 1-1,5 δολάρια ανά λεπτό και σε ειδικές περιπτώσεις το κόστος αυτό μπορεί να φθάσει και τα 8 δολάρια ανά λεπτό.

Πηγή: techit

Μπορεί επίσης να σας αρέσει