Γάζα: 30χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από πλήγμα του ισραηλινού στρατού

Ένας 30χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τη Δευτέρα σε ισραηλινό πλήγμα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα, τον οποίο ελέγχει το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Με ανακοίνωσή τους, οι ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ – ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς – απέτισαν φόρο τιμής στον νεκρό, τον οποίο περιέγραψαν ως «μαχητή», κάτι που γενικά σημαίνει ότι ήταν μέλος τους.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι άρμα μάχης που είχε πάρει θέση εκτός της Λωρίδας της Γάζας έπληξε φυλάκιο παρατήρησης σε αντίποινα για μια απόπειρα παρείσφρησης Παλαιστίνιων στο έδαφος του Ισραήλ και για τα πυρά από τον θύλακα εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών.

Δυο Παλαιστίνιοι αποπειράθηκαν να παρεισφρήσουν στο Ισραήλ, έχοντας μαζί τους καύσιμα, μαχαίρια και κόφτες, «με την πρόθεση να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του. Οι δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν, ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης, εβλήθησαν πυρά από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, πρόσθεσε. Κανείς από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει