Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γεννηματά: “Πατριδοκάπηλη” η στάση Καμμένου για Σκόπια

Τη θέση του Κινήματος Αλλαγής στην κρίσιμη ατζέντα του ονοματολογικού της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας ανέδειξε η κ. Γεννηματά, στην ομιλία της προς τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

Η κ. Γεννηματά, που χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα τόσο κατά των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, όσο και εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως το Κίνημα Αλλαγής δε θα γίνει “μέρος της θεατρικής παράστασης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των άλλων αυτόκλητων κομπάρσων”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εγκαλώντας την κυβέρνηση για “διγλωσσία” και “έλλειψη κάθε ενημέρωσης” και τον κ. Καμμένου για “πατριδοκάπηλη στάση”. Παράλληλα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, ενώ επεσήμανε πως το περιλάλητο αφήγημα περί “καθαρής εξόδου από την κρίση” είναι το νέο… παραμύθι του πρωθυπουργού.

“Καταγγέλλουμε τα μικροκομματικά παιχνίδια και όλο το ανούσιο blame game. Αντιδικούν με στόχο να ακούγονται ευχάριστα στο εσωτερικό τους ακροατήριο. Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται υπεύθυνα και σταθερά στο πλαίσιο των διαμορφωμένων θέσεων της χώρας. Για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις, που θα συνοδεύεται από ρητές δεσμεύσεις αποτροπής ενεργειών αλυτρωτισμού και προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος, αλλά και της ουσίας όσων συμφωνηθούν. Θα τοποθετηθούμε με αυτά τα κριτήρια, όταν η κυβέρνηση επίσημα καταθέσει το προϊόν της διαπραγμάτευσής της στο τραπέζι. Εμείς δε θα γίνουμε μέρος της θεατρικής παράστασης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των άλλων αυτόκλητων κομπάρσων”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Φώφης Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς στέκεται απέναντι στην απειλή των πλειστηριασμών, στην περικοπή επιδομάτων, στην παράδοση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο, στον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. “Δε θα έχουμε καθαρή και ασφαλή έξοδο από την κρίση. Το αφήγημα αυτό είναι το νέο παραμύθι Τσίπρα, που έχει φροντίσει να περάσει ήδη τη θηλιά στο λαιμό των πολιτών. Από το τρίτο Μνημόνιο θα μπούμε στο τέταρτο Μνημόνιο που έχει συμφωνήσει. Τα έδωσαν όλα. Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είναι χαρακτηριστικές. Με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον Τσακαλώτο όλα έγιναν πιο εύκολα. Πρέπει να αναδείξουμε τη δική μας εθνική γραμμή. Για να μην επιστρέψει ποτέ η κρίση στη χώρα”, είπε.

Η κ. Γεννηματά, που ανέφερε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι ο νέος πρωταγωνιστής στην πολιτική ζωή της χώρας, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, στάθηκε δηκτικά έναντι της Κουμουνδούρου και της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγοντας την τακτική των…ίσων αποστάσεων. “Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε αριστερά και πράττει δεξιά. Μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις, χωρίς πρόγραμμα. Παραδέχτηκε αυταπάτες, για να κρύψει απάτες. Η ΝΔ ζητάει την ψήφο των πολιτών, για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική με το ΣΥΡΙΖΑ, απλώς καλύτερα. Αυτή η αντιπολίτευση εξυπηρετεί την Κουμουνδούρου. Δεν είναι εναλλακτική λύση στη γκρίζα διακυβέρνηση. Είναι μία εξίσου σκοτεινή προοπτική. Είμαστε ενισχυμένοι από τη στήριξη της κοινωνίας. Προχωράμε με ενότητα, μέσα από το διάλογο και τη σύνθεση. Κατοχυρώνουμε την αυτόνομη πορεία, τον προοδευτικό μας λόγο. Έχουμε ανοιχτά μέτωπα με τη συντήρηση και το λαϊκισμό. Το Κίνημα Αλλαγής δε χειραγωγείται. Να συνειδητοποιήσουν όλοι πως όλα αλλάζουν στην πολιτική. Η παράταξή μας είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις”, επεσήμανε.

Η Φώφη Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι θα ανοίξει και πάλι το Μητρώο στελεχών, ώστε να συμμετάσχουν όλοι στην εκλογή συνέδρων, προκειμένου να «κάνουμε το Συνέδριό μας υπόθεση όλου του προοδευτικού κόσμου».

«Δημιουργούμε μια μεγάλη Εθνική Κοινωνική Συμμαχία για μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση που θα οδηγήσει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Για να γυρίσει η Ελπίδα και η Αξιοπρέπεια στη ζωή των Ελληνίδων και των Ελλήνων» τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Όσον αφορά στις σχέσεις με την Τουρκία, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως η Άγκυρα θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. “Δε διεκδικούμε και δεν παραχωρούμε τίποτα. Η οργάνωση της επίσκεψης Ερντογάν ήταν ένα μεγάλο φιάσκο. Που έβλαψε τα εθνικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό δείχνει μία μοναδική συνέπεια να εκπληρώσει τις κρυφές δεσμεύσεις που έλαβε έναντι του κ. Ερντογάν και, μάλιστα, χωρίς αντάλλαγμα”, ανέφερε.

Θ. Θεοχαρόπουλος: Ενιαία Κ.Ο. και δημοψήφισμα για συνεργασίες-όνομα

Να αξιοποιήσουμε το θετικό momentum που δημιουργήθηκε από τη συμμετοχή 212.000 πολιτών στην εκλογή ηγεσίας, υπογράμμισε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι όσα έγιναν από τον Σεπτέμβριο του 2015 με τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μέχρι σήμερα, αποτελούν δικαίωση μιας επίπονης προσπάθειας για την ενότητα όλων των δυνάμεων του χώρου με στόχο τη συγκρότηση ενός ισχυρού φορέα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επανέλαβε την ανάγκη της συγκρότησης ενιαίας κοινοβουλευτικής ομάδας, της διενέργειας δημοψηφίσματος για τις μετεκλογικές συνεργασίες και της ονομασίας του νέου φορέα, ώστε να καλύπτει το ευρύ φάσμα της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, να αποτελέσουν προτάσεις στο Συνέδριο του νέου φορέα.

«Χρειαζόμαστε όχι απλά ένα νέο ενιαίο και ανοικτό κόμμα. Αλλά ένα ζωντανό κόμμα. Και τέτοιο, είναι το κόμμα των μελών του. Αυτό που έχει ζωντανές οργανώσεις βάσης, μέλη που συναποφασίζουν. Χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερες αποφάσεις να ξεκινούν από αυτές, από τα κάτω, και στη συνέχεια να γίνονται αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας και συγκεκριμενοποίησης από την ηγεσία», τόνισε και ανέφερε ότι για να υπερβεί η χώρα την κρίση «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, αποτελεσματική διαπραγμάτευση, προοδευτική πολιτική. Ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης με αρμονική συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας με κοινωνική συνοχή και ποιοτικές υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε ότι είναι πρωτίστως απαραίτητο ο νέος προοδευτικός φορέας να προσδιορίσει καθαρά με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

«Με ποιους μεσαίους; Τους κρατικοδίαιτους ή τους καινοτόμους; Με ποιους συνδικαλιστές; Αυτούς της στασιμότητας ή αυτούς που θέλουν έναν υγιή συνδικαλισμό όργανο της εργασίας; Με ποια φτωχά κοινωνικά στρώματα; Αυτά που παρουσιάζονται μόνο στις επίσημες δηλώσεις ή αυτά της πραγματικότητας; Ακόμη και με ποια αστική τάξη; Την κρατικοδίαιτη, ή αυτή της πραγματικής παραγωγής υλικών και άυλων προϊόντων; Με ποιο κράτος; Αυτό της αναπαραγωγής της φτώχειας και των ανισοτήτων ή με το κράτος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών που λειτουργούν ως επιταχυντές της ανάπτυξης;», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, νομοθετεί ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υποσχέθηκε για να αναρριχηθεί στην εξουσία, αλλά και από όσα συνέχισε να καταγγέλλει, κατά τον συνήθη διπρόσωπο ρόλο της, ως ταυτόχρονα μνημονιακή και αντιμνημονιακή κι έφερε ως παράδειγμα το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. «Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε-έξι»! Αυτό ακριβώς συνοψίζει την κατάσταση», είπε.

Επέκρινε και τη ΝΔ που παραμένει μία βαθιά συντηρητική δύναμη και δείχνει απόλυτα δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων.

Σημείωσε ότι ο νέος προοδευτικός φορέας θα πρέπει να έχει ως κεντρική πολιτική επιδίωξη την προώθηση νέων κοινωνικών συμμαχιών για να πείσει τους πολίτες ότι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου περνά μέσα από τη δική μας ισχυροποίηση. «Μόνο αυτή η ισχυροποίηση χαλάει τα καιροσκοπικά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και τα συντηρητικά της ΝΔ. Και αυτή η ισχυροποίηση θα έρθει όταν όλοι ξέρουν με ποιον και με τι είμαστε», υποστήριξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σχετικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM τόνισε ότι η θέση του νέου προοδευτικού φορέα δεν μπορεί παρά να είναι σταθερά υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων (erga omnes), με εθνική συνεννόηση στα κρίσιμα εθνικά θέματα. Επεσήμανε επιπλέον ότι η θέση αυτή υπέρ ενός αναγκαίου συμβιβασμού, υπέρ της σύνθετης ονομασίας, είναι θέση αρχής και δεν πρέπει να εξαρτάται από τη στάση κανενός. «Σε τέτοια κρίσιμα θέματα δεν επιτρέπονται τακτικισμοί και μικροκομματικές συμπεριφορές, όπως αυτές που εκδηλώνονται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ», ανέφερε.

Καμίνης: Χρειάζεται νέο, ενιαίο κόμμα που θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τις ελπίδες των δημοκρατικών πολιτών

«Πρέπει μεταξύ μας να είμαστε ξεκάθαροι. Δημιουργούμε ένα νέο, ενιαίο κόμμα, όχι ομοσπονδία των υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών. Ένα νέο προοδευτικό κόμμα, το οποίο θα λειτουργεί με τρόπο ανοικτό, δημοκρατικό, διαφανή, με ορατή την ευθύνη, με λογοδοσία, με σύγχρονες μεθόδους άμεσης, αλλά και ηλεκτρονικής επικοινωνίας και συμμετοχής, με θεσμοθετημένη τη λειτουργία των διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων ιδεών στο εσωτερικό του. Γιατί αν θέλουμε μία κοινωνία ανοικτή, δεν μπορούμε παρά πρώτοι εμείς να είμαστε ανοικτοί, ανεκτικοί και υπόλογοι». Αυτή είναι για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, η πρόκληση του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, την οποία περιέγραψε στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι με την ανοικτή διαδικασία εκλογής ηγεσίας, άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας για να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα που θα δώσει σάρκα και οστά στις προσδοκίες και στις ελπίδες όλων των δημοκρατικών πολιτών. Τόνισε μάλιστα ότι «έχουμε ιερό καθήκον να μην τους απογοητεύσουμε, έχουμε υποχρέωση να μην τους προδώσουμε. Γιατί όλοι αυτοί οι πολίτες είναι οι συνιδρυτές της νέας Παράταξης και μας έδωσαν μια ισχυρή, ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη εντολή. Με επικεφαλής τη Φώφη Γεννηματά να δημιουργήσουμε ένα νέο, ενιαίο κόμμα. Έναν ενιαίο φορέα που θα αναλάβει να εκφράσει τους πολίτες εκείνους που ασφυκτιούν ανάμεσα στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της ΝΔ».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι πρέπει «να μάθουμε από τα λάθη μας και να εμπνευστούμε από τα θετικά μας. Γιατί μόνο έτσι θα έχουμε ως πυξίδα μας και στο νέο φορέα μια απλή και αδιαπραγμάτευτη αλήθεια. Ότι αυτή η Παράταξη ήταν πρωταγωνιστής και πήγαινε τη χώρα μπροστά, μόνο όταν ήταν ενωμένη», για να υποστηρίξει ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε και τώρα ενιαία έκφραση. «Μόνο έτσι θα γίνουμε δυνατοί και θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ως ίσο προς ίσο απέναντι σε αυτούς που καθημερινά οδηγούν τη χώρα σε οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική παρακμή, που στο όνομα της προόδου μας γυρίζουν πίσω, στο χειρότερο παρελθόν μας, χτίζοντας παράλληλα και απροκάλυπτα ένα μπετόν από ψηφοφόρους – πελάτες. Μόνο έτσι θα γίνουμε δυνατοί και θα μπορούμε να αντιπαρατεθούμε ως ίσο προς ίσο απέναντι και σε αυτούς που άγονται και φέρονται από τα πιο συντηρητικάένστικτα της ελληνικής κοινωνίας τη στιγμή που δεν μπορούν να αποδεχθούν αυτό που και η πρόσφατη αποκάλυψη του εγγράφου της Τράπεζας της Ελλάδας έδειξε: Ότι η αιτία των μνημονίων έχει όνομα και επίθετο και ότι υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική δεν κάνεις σε χαρτοπετσέτες».

Για τον κ. Καμίνη ο νεός προοδευτικός φορέας πρέπει να καταθέσει στην κρίση των πολιτών τους μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Ένα πλαίσιο προγραμματικών θέσεων, αλλά και ένα πλαίσιο αξιών για το νέο κόμμα μας. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ως προτεραιότητες την παραγωγή πλούτου με την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ποιότητα ζωής, την ενσωμάτωση πολιτικών για την κλιματική αλλαγή, την αποκέντρωση, τις αρχές της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, της αναδιανομής και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάσταση στα Πανεπιστήμια λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι προοδευτικό στο να παραμένουν στην κατάσταση που βρίσκονται, δεν είναι προοδευτική πράξη η επίκληση του ασύλου που επιτρέπει σε ελάχιστους τραμπούκους να εκφοβίζουν και να προπηλακίζουν πανεπιστημιακούς, αλλά και να διαλύουν τις υποδομές». «Να πούμε στους πολίτες ότι οφείλουμε να είμαστε άτεγκτοι σε φαινόμενα ανομίας. Δεν είναι πρόοδος αυτό που κάνει η κυβέρνηση κλείνοντας το μάτι σε ομάδες κουκουλοφόρων και κάθε λογής «συλλογικότητες» ότι μπορούν να καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και τάξης, χωρίς συνέπειες», συμπλήρωσε.

Θεοδωράκης: Η χώρα χρειάζεται ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο που θα φέρνει κοντά τα λόγια με τις πράξεις

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Οργανωτική Επιτροπή για το Συνέδριο του νέου προοδευτικού φορέα, υπογράμμισε ότι «η χώρα εκτός από μνημόνια χρειάζεται ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο, που θα φέρνει κοντά τα λόγια με τις πράξεις. Όμως, στην υπογραφή αυτού του Συμβολαίου δεν θα έρθουν οι πολίτες που δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς. Αυτό είναι το πρώτο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Η μάχη της εμπιστοσύνης είναι τόσο σημαντική όσο και η μάχη του περιεχομένου. Οι άνθρωποι που πίστεψαν στο εγχείρημα δεν μας έχουν δώσει λευκή επιταγή. Προσμένουν αποτελέσματα για να μας στηρίξουν».

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι ένα Συνέδριο καταγραφής συσχετισμών και διατήρησης ισορροπιών θα σημάνει το τέλος της μάχης προτού καλά-καλά αυτή αρχίσει. «Καπελώματα, σπρωξίματα και αποκλεισμοί είναι ο ένας κίνδυνος. Αμπελοφιλοσοφίες, κλισέ και κούφια λόγια είναι ο άλλος κίνδυνος», είπε και υπογράμμισε ότι το «το Συνέδριο του Μαρτίου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΟΤΑΜΙ, τους Μεταρρυθμιστές, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, τη ΔΗΜΑΡ, τις Κινήσεις, την ΕΔΕΜ, τους Οικολόγους, τον Νίκο, τον Γιώργο, τον Δημήτρη?Είναι η μεγάλη ευκαιρία να πιστέψουμε όλοι εμείς ότι μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Κι αν αυτό συμβεί τότε εύκολα -ή μάλλον πιο εύκολα- θα πιστέψει και η κοινωνία σε εμάς».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού «το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συναντήσει νέα κοινά. Μόνο τότε θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα εποχή. Αν αρκεστούμε σε αυτούς που έχουμε, τότε θα είμαστε μια συμπληρωματική δύναμη. Χρειαζόμαστε τους έμπειρους αλλά χρειαζόμαστε και τους άπειρους. Χρειαζόμαστε τους παλιούς αλλά χρειαζόμαστε και τους νέους.Το συνέδριο δεν θα πρέπει να να είναι μια συνάντηση φανατικών. To συνέδριο μπορεί να είναι μια συνάντηση πολιτών που εκπροσωπούν την παραγωγική, δημιουργική Ελλάδα. Οι φανατικοί δεν δημιουργούν πλέον πλειοψηφικά ρεύματα. Και εμείς θέλουμε να είμαστε ένα πλειοψηφικό ρεύμα. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε πολλά παράλληλα μονοπάτια που θα οδηγούν στο Κίνημα Αλλαγής. Υπάρχουν τρόποι και μπορούμε τις επόμενες μέρες να το συζητήσουμε».

Περιέγραψε ως στόχο του «να αλλάξουμε την Ελλάδα, να την βγάλουμε από τους βάλτους του λαϊκισμού, να γκρεμίσουμε τα τείχη του συντηρητισμού. Δίκαιη χώρα, ελεύθεροι πολίτες, οικονομικός εκσυγχρονισμός, κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.Το όνομά μας μπορεί να γίνει ο οδηγός μας. Κίνημα! – Μια υπόθεση πολλών. Αλλαγή! – Μια απόφαση πολλών. Όλα αυτά δεν θα επιτευχθούν με ευχολόγια και αφορισμούς. Χρειαζόμαστε σχέδιο, ιεράρχηση των στόχων, συμμαχίες και συγκρούσεις, δουλειά και αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ θα πρέπει να γίνει πάνω στα πραγματικά προβλήματα της χώρας, στο «τι προτείνουν και τι προτείνουμε», όπως είπε. Αναφερόμενος ειδικά στις αλλαγές στο Δημόσιο είπε ότι είναι πρώτης προτεραιότητας ζήτημα. «Η αυτοκριτική για τα λάθη του παρελθόντος δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται πρόταση για ένα νέο δημόσιο και ελπίζω μέχρι το συνέδριο να έχουμε προλάβει να το συζητήσουμε», πρόσθεσε.

Κατέληξε υποστηρίζοντας ότι το συνέδριο του Μαρτίου «θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του εγχειρήματος μας». «Θέλουμε ένα Κίνημα ανοιχτό,αποτελεσματικό. Ανοιχτό Κίνημα σημαίνει: δυνατότητα σε όλους να γίνουν στελέχη και να επηρεάσουν τις αποφάσεις, διάλογος με ομάδες και κινήματα, σεβασμός της διαφορετικής άποψης».

«Δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλλουν και ούτε να δαιμονοποιούμε τις μικρές διαφοροποιήσεις στη Βουλή και στον δημόσιο χώρο. Είμαστε ένα μεγάλο σύγχρονο κόμμα και οι διαφοροποιήσεις, οι διαφορετικές απόψεις, μπορεί να είναι ο πλούτος μας, αν είναι η αφορμή για σύγχρονους προβληματισμούς», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει