Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Για να καθυστερήσεις το πέρασμα του χρόνου

Κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι καλό να φροντίζει από νωρίς

το δέρμα και τον οργανισμό της ώστε να προλάβει και να καταπολεμήσει όσο γίνεται τα σημάδια ωρίμανσης που έρχονται σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου και την ηλικία αλλά και εξαιτίας άλλων παραγόντων. Υπάρχουν μυστικά νεότητας που μπορείς να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου για να δείχνεις όσο πιο νεανική και λαμπερή γίνεται.

  1. Σωστή διατροφή: Για την αντιγήρανση πολύ σημαντική πηγή νεότητας είναι η βιταμίνη Α. Λέγεται ότι η μεσογειακή διατροφή με συγκεκριμένες τροφές (όπως το ελαιόλαδο και τα εσπεριδοειδή) στις οποίες υπάρχουν συστατικά που μπορούν να σταματήσουν τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών οι οποίες καταστρέφουν τα δέρμα μας. Μην ξεχνάς και την άφθονη κατανάλωση νερού.
  2. Προστασία από τον ήλιο: Η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη και βλαβερή ακτινοβολία είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για τη γήρανσης της επιδερμίδας. Χρησιμοποιούμε αντηλιακό όχι μόνο τους καλοκαιρούς μήνες αλλά ολόχρονα και αποφεύγουμε την πολύωρη ηλιοθεραπεία εδικά τις ώρες 11-4. Χρήσιμο είναι να φοράμε καπέλο και όσο μπορούμε να βρισκόμαστε στη σκιά.
  3. Ύπνος και ξεκούραση: Μιλώντας για μυστικά νεότητας δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε το πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος ακόμα και στην όψη της επιδερμίδας μας. Η σωστή και επαρκής ξεκούραση του σώματος και του οργανισμού μπορεί να συσχετιστεί τόσο με την υγεία όσο και με το φρέσκο και νεανικό δέρμα.
  4.  Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας: Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να προλάβουμε ή να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης και να αποφύγουμε την εμφάνιση ανεπιθύμητων σημαδιών και ρυτίδων καθώς και της αφυδατωμένης και άτονης εικόνας. Οι πρώτοι στόχοι στο δέρμα που επηρεάζονται αρνητικά από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες είναι οι κύριες δομικές και λειτουργικές πρωτεΐνες του δέρματος (κολλαγόνο, ελαστίνη, κερατίνη, κλπ.) και το υαλουρονικό οξύ. Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητο τα στοιχεία αυτά να αναγεννιούνται καθημερινά από τα κύρια κύτταρα του δέρματος. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν σε καθημερινή βάση να ασχολούμαστε με τη φροντίδα του προσώπου μας –καθαρισμός, ενυδατική κρέμα, κρέμα ματιών και απολέπιση για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος
  1.  Θρέψη στο δέρμα: Ένα ακόμα σημαντικό είναι να τροφοδοτούμε το δέρμα μας με κάποιες ουσίες τις οποίες δεν έχει τη δυνατότητα να παράγει ο ίδιος ο οργανισμός. Η βιταμίνη Α για παράδειγμα που αναφέραμε και στη διατροφή. Πλούσιες σε βιταμίνη Α είναι οι κρέμες ρετινόλης που θεωρούνται πολύ αποτελεσματικές γιατί πέρα από αυτή τους την περιεκτικότητα έχουν τη δυνατότητα να εισχωρούν βαθιά στο δέρμα μας και να προσφέρουν ευεργετική δράση όχι μόνο στη επιφάνεια της επιδερμίδας αλλά και εσωτερικά
Μπορεί επίσης να σας αρέσει