Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γιατί οι άνδρες πρέπει να αυνανίζονται πιο συχνά

Νέα έρευνα έδειξε ότι ο αυνανισμός κάνει καλό στην υγεία…

Μελέτη της ιαπωνικής εταιρείας κατασκευής σεξουαλικών βοηθημάτων “Sex Tenga” που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1200 ανδρών από τις ΗΠΑ, απέδειξε ότι ο αυνανισμός βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ατόμου.

Σε ερώτηση για το «πόσο συχνά οι άνδρες βάζουν το χέρι τους μέσα από το παντελόνι τους», το 42% των Αμερικανών απάντησαν ότι αυνανίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 20% είπαν ότι αυτο-ικανοποιούνται τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα.

«Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν σεξουαλική αυτογνωσία και αυνανίζονται συχνότερα, έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε πολλούς τομείς», τονίζει ο σεξοθεραπευτής καθηγητής, Κρις Ντόναγκ από την αμερικανική επιθεώρηση «Ανδρική Υγεία» και συμπληρώνει: «Οι άνδρες που αυτο-ικανοποιούνται συχνότερα “δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία και το σώμα τους».

Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «στην πράξη, έχω διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι που είναι άνετοι με την σεξουαλικότητά τους, είναι επίσης πιο ικανοποιημένοι με το σώμα τους».

Ωστόσο, δεν πρόκειται για τη μοναδική έρευνα που αναφέρεται στα οφέλη του αυνανισμού. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η εκσπερμάτιση έχει πολλά οφέλη για τους άνδρες όπως για παράδειγμα, τους ανακουφίζει από το στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Επίσης, μελέτη των ερευνητών της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε ότι, ένας οργασμός την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει