Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γιατί η Coca Cola έχει πιο ωραία γεύση σε γυάλινο μπουκάλι

Τι είναι αυτό που κάνει το αγαπημένο αναψυκτικό να έχει καλύτερη γεύση σε γυάλινο μπουκάλι παρά σε πλαστικό

Σύμφωνα με τη βιοχημικό και ιδρυτή της Scince by Design, Sarah Risch, όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, αυτό συμβαίνει επειδή το υγρό αντιδρά με τα πολυμερή στη συσκευασία. Τα πολυμερή είναι τα μόρια μέσα στη συσκευασία, τα οποία τα ίδια αποτελούνται από μικρότερες μονάδες ενωμένες μαζί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην περίπτωση των δοχείων από αλουμίνιο, τα πολυμερή της συσκευασίας μπορεί να απορροφήσουν ένα μέρος της διαλυτής γεύσης από το ποτό.

«Ενώ οι εταιρείες συσκευασίες και τροφίμων εργάζονται για την πρόληψη τυχόν αλληλεπιδράσεων κάποιες περιπτώσεις μπορούν να συμβούν», εξήγησε η Risch. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Mirror, το πολυμερές «ακεταλδεΰδη», το οποίο χρησιμοποιείται σε πλαστικά μπουκάλια, θα μπορούσε να επηρεάσει το ποτό μέσα στο μπουκάλι, αλλάζοντας διακριτικά τη γεύση του.

Και ακόμα κι αν οι Οργανισμοί για τα πρότυπα των τροφίμων ρυθμίζουν την επαφή μεταξύ των τροφίμων και των συσκευασιών τους υπάρχουν πολύ μικρές ποσότητες που θα μπορούσαν να απορροφηθούν, σύμφωνα με το Popular Science. Η Risch επιπλέον αναφέρει ότι το γυαλί είναι η πιο αδρανής ουσία που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία και ως εκ τούτου δίνει την πιο φυσική «εμπειρία» και γεύση στο ποτό.

Ουσιαστικά αυτό που εξηγούν οι επιστήμονες ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την Coca Cola άλλα με όλα τα τρόφιμα ή ποτά που συσκευάζονται σε γυαλί ή άλλες συσκευασίες. Πάντα πιθανόν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα στο ίδιο προϊόν ανάλογα με τη συσκευασία στην οποία έχει αποθηκευτεί. Πάντως λόγω της έντονης γεύσης της Coca Cola και το γεγονός ότι είναι πολύ οικεία η γεύση της είναι και πιο διακριτή η διαφορά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει