Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γιώτα Νέγκα στο Marconi 96,1: Η τέχνη είναι πολιτική πράξη, είναι στάση ζωής – Σημασία έχει το κάθε βλέμμα στην παράσταση

ΗΧΗΤΙΚΟ – Συνέντευξη λίγες ώρες πριν τη ζωντανή της εμφάνιση στο Βόλο

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε λίγες ώρες πριν τη ζωντανή της εμφάνιση στο Βόλο και στο Lab Art, η αγαπημένη καλλιτέχνης Γιώτα Νέγκα.

Αναφορικά με την αίσθησή της καθώς βιώνει το peak της καριέρα της, η κα Νέγκα εξήγησε: “Είναι πάρα πολύ ευχάριστο και συγκινητικό να διαπιστώνεις ότι αυτό που σε αφορά, που σε καίει, που έχεις ανάγκη να εκφράσεις, που δονεί την ψυχή σου, αφορά και άλλους ανθρώπους, είτε είναι 10, είτε είναι 30, είτε είναι 50 χιλιάδες. Αυτό είναι το πρώτο και το πάρα πολύ σημαντικό και αυτό που δίνει και νόημα στο γιατί έχω διαλέξει και γιατί χρειάζομαι να κάνω αυτό στη ζωή μου. Γιατί η μουσική ενώνει, γιατί η τέχνη είναι πολιτική πράξη, είναι στάση ζωής, δηλώνει πράγματα. Τώρα, η αλήθεια είναι ότι δεν μ’ αρέσει, θα διαφωνήσω για το peak. Θέλω να θεωρώ ότι είμαι στο δρόμο και ότι ταξιδεύω. Tο πού θα φτάσω και ο καθένας μας, θα φανεί όταν θα φτάσει κάπου. Αλλά όταν υπάρχει δρόμος μπροστά, σημασία έχει το κάθε βήμα, η κάθε στιγμή, το κάθε τοπίο, το κάθε βλέμmα στην παράσταση”.

Ερωτηθείσα σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους που έρχονται στις παραστάσεις εν μέσω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα, η κας Νέγκα μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: “Τα λίγα χρήματα που έχουν να σου εμπιστευτούν είναι πάρα πολύ σημαντικά γι’ αυτούς. Δεν είναι μεγάλο περίσσευμα και αυτό σε βάζει σε θέση πολύ μεγάλης υπευθυνότητας. Όταν σου τα χαρίζουν, οφείλεις και νιώθεις την ανάγκη να τους δώσεις όλο σου το είναι, ότι έχεις, να μην κρατήσεις τίποτα. Γιατί αυτό είναι πολύ ακριβό πράγμα”.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει