Γραφείο Κάνναβης δημιουργεί το Υπουργείο Υγείας

Σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση των φαρμάκων κάνναβης μίλησε στην διημερίδα «YES WE CAN-NABIS» της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Ξανθός.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Απριλίου και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας: «Εντός των ημερών δημιουργείται στο Υπουργείο Υγείας το Γραφείο Κάνναβης ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα με Υπουργική απόφαση καθορίζονται σε συνεργασία με τον ΕΟΦ τα σχετικά με την Επιστημονική Επιτροπή που θα ρυθμίσει τη συνταγογράφηση του φαρμάκου».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε πως η κάνναβη είναι από τα πιο γνωστά φυτά της αρχαιότητας με θεραπευτικές ιδιότητες και πως η συζήτηση για την εκμετάλλευσή της ξεκίνησε το 2016 από το υπουργείο Υγείας όπου υπήρξε ένα πόρισμα το οποίο γνώρισε μεγάλες αντιστάσεις.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως είναι η πρόσβαση των ασθενών που έχουν ανάγκη με ευχερή τρόπο αλλά και η παραγωγική προοπτικής μιας νέας αγοράς που έχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον».

«Ακολουθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορά στο παραγωγικό κομμάτι του φαρμάκου. Επινοούμε ένα πλαίσιο, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν υπάρχει ένα ενιαίο μοντέλο σχετικά με την κάνναβη στις χώρες της Ευρώπης», σημείωσε χαρακτηριστικά κλείνοντας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει