Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Γρήγορη πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα express  για τις λιγούρες σας!

Για την πορτοκαλόπιτα θα χρειαστείτε:

  • 1 πακέτο ‏Φύλλο κρούστας
  • 300 ml ‏Ελαιόλαδο
  • 250 ml ‏Γάλα
  • 300 γρ ‏Ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ ‏Γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 μεγάλα ‏Πορτοκάλια, τον χυμό τους και το ξύσμα
  • 1 φακελάκι ‏Μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα ‏Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού προαιρετικά ‏Κανέλα

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

  • 250 ml ‏Νερό
  • 200 γρ ‏Ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτάλι της σούπας ‏Μέλι
  • 50 ml ‏Πορτοκάλι: χυμό και φλούδα σε λωρίδες λεπτές

Εκτέλεση

  1. Κόβετε με το μαχαίρι όπως είναι τυλιγμένο το φύλλο σε δέκα τεμάχια και το αφήνετε να ξεραθεί ή το ψήνετε για λίγο στον φούρνο και μόλις ξεραθεί το τρίβετε.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το ελαιόλαδο,το γάλα,τη ζάχαρη,το γιαούρτι και τα ανακατεύετε όλα μαζί με το σύρμα να ενωθούν.
  3. Τρίβετε με τον τρίφτη τα πορτοκάλια για να πάρετε το ξύσμα τους. Τα στύβετε για να πάρετε τον χυμό τους και μέσα στον χυμό διαλύετε το μπέικιν πάουντερ.
  4. Προσθέτετε αυτό το μείγμα μαζί και το ξύσμα στο μείγμα με το γιαούρτι και βάζετε μέσα τα τριμμένα φύλλα κρούστας, αλάτι και κανέλα (προαιρετικά).
  5. Ανακατεύετε καλά τα υλικά σας. Λαδώνετε ένα ταψί  30×32 εκ ή ένα πυρέξ κι αδειάζετε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο σας). Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρή.

Για το σιρόπι :

  1. Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό,τη ζάχαρη,το χυμό πορτοκαλιού,το μέλι, τις λωρίδες από την φλούδα πορτοκαλιού και τα βράζετε όλα μαζί για περίπου  6-8 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Στραγγίζετε το σιρόπι για να ξεχωρίσετε τις λωρίδες. Χαράζετε ελαφρώς την πορτοκαλόπιτα και σιροπιάζετε λίγο λίγο με ζεστό το σιρόπι την χλιαρή πορτοκαλόπιτα.
  3. Στολίζετε με τις λωρίδες από πάνω. Αφήνετε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει