Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

H δημοσιογράφος Κατερίνα Καρεκλίδου για το e-Volos.gr

Επιστολή της καλής συναδέλφου (δημοσιογράφος) Κατερίνας Καρεκλίδου, σχετικά με την έναρξη λειτουργιάς του e-Volos.gr:

Σε μια εποχή που η είδηση γίνεται γνωστή μέσα σε λίγα λεπτά από το ένα μέρος της γης στο άλλο. Σε μια εποχή που πιστεύω ότι το πιο δυνατό μέσο για την αφύπνιση είναι η ενημέρωση. Σε μια εποχή που με ένα κλικ μπορείς να περιηγηθείς και να μάθεις τι γίνεται από τον Αλμυρό μέχρι την Αλάσκα, μια νέα ηλεκτρονική εφημερίδα βρίσκεται στον «αέρα», με έναν αέρα ελευθερίας, αυτόν που προσφέρει το ίντερνετ.

Ο Αντώνης Κουμιώτης, ενεργός νέος, όπως ευτυχώς και πολλοί άλλοι που ασχολούνται με τα media, ένιωσε την ανάγκη να δημιουργήσει ένα διαδικτυακό τόπο όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται αξιόπιστα και γρήγορα. Μια ενημέρωση μακριά από παραπολιτικές «παγίδες», στις οποίες πέφτουν οι εφημερίδες της πόλης, μια ενημέρωση που θα μένει στην ουσία και όχι στο συμφέρον, μια ενημέρωση που θα παρουσιάζει την πραγματική εικόνα της επικαιρότητας.

Και γνωρίζοντας το «αντισυμβατικό» του χαρακτήρα του Αντώνη, ξέρω ότι θα προσπαθήσει και θα το καταφέρει.

Εύχομαι λοιπόν σε όλη την ομάδα του e-Volos.gr να καταφέρει το στόχο της. Να δώσει κάτι νέο στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση. Να καταφέρει να παραμείνει μακριά από παραπολιτικά και να μην επηρεαστεί από πικρόχολα σχόλια, που σίγουρα θα δεχτεί. Να μείνει ενωμένη, να βοηθήσει με τον τρόπο της έτσι ώστε αυτός ο τόπος να πάει μπροστά.

Πολλοί ίσως να πουν πως εγώ, που ανήκω σε ένα άλλο «μαγαζί», την εφημερίδα «Μαγνησία» και την ηλεκτρονική της εφημερίδα το www.magnesianews.gr, εύχομαι σε κάποιον φαινομενικά αντίπαλο. Ίσως γιατί πιστεύω πως ένας ισχυρός αντίπαλος σε βοηθά να γίνεις ακόμη καλύτερος. Και το κυριότερο; Όσες περισσότερες διαδικτυακές ή όχι φωνές είμαστε, που θα αναδεικνύουν τα κακώς κείμενα, τα προβλήματα και τις παραλείψεις των υπευθύνων, τόσο το καλύτερο, έτσι ώστε ο Βόλος, η πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και αγαπούμε να πάει ένα βήμα παραπέρα… Καλή επιτυχία!

Κατερίνα Καρεκλίδου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει