Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

H οικονομική κρίση μας σπρώχνει στο τσιγάρο

Η οικονομική κρίση εντείνει το στρες των θεριακλήδων που προσπαθούν να κόψουν το “τσιγάρο” με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απεξαρτηθούν από τη νικοτίνη, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στο “Drudgereport”.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Μάικλ Στάινμπεργκ, διευθυντής του Προγράμματος Εξάρτησης από την Νικοτίνη στο Ινστιτούτο Καρκίνου του Νιου Τζέρσει, τα οικονομικά προβλήματα μας… σπρώχνουν στο τσιγάρο. Από τους συνολικά 500 καπνιστές που συμμετείχαν στην έρευνα και προσπαθούσαν να απεξαρτηθούν από τη νικοτίνη, σχεδόν οι μισοί υπέκυψαν στον… πειρασμό. “Στην πραγματικότητα, οι καπνιστές που άναψαν ξανά τσιγάρο, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του πνευμόνων και χρόνιας βρογχίτιδας”, επισημαίνει ο καθηγητής Στάινμπεργκ.
Με βάση τα πορίσματα της έρευνας, το 46% των καπνιστών που προσπαθούσε να “κόψει” την βλαβερή συνήθεια, υπέκυψε στη…νικοτίνη. Αυτοί που άναψαν τσιγάρο, κάπνιζαν 16 τσιγάρα την ημέρα κατά μέρος ενώ αυτοί που είπαν “όχι” ξανά στη νικοτίνη, κάπνιζαν περίπου 20 τσιγάρα την ημέρα. Η έρευνα αναφέρει επίσης πως το χειρότερο είναι πως το στρες φαίνεται ότι έχει αρχίσει να σπρώχνει προς το τσιγάρο και ανθρώπους οι οποίοι ουδέποτε κατά το παρελθόν είχαν καπνίσει!
Πηγή – Protothema.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει