Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

H συνολική αξία του Bitcoin ξεπερνά το 1 δισεκατομμύρια δολάρια

Η συνολική αξία όλων των Bitcoins σε κυκλοφορία ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύρια δολάρια αυτή την Πέμπτη, καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία για κάθε επιμέρους μονάδα του κρυπτογραφημένου ψηφιακού νομίσματος αυξήθηκε πάνω από 92$. Το ρεκόρ προκύπτει λόγω του ότι ο συνολικός αριθμός των Bitcoins πλησιάζει πλέον τα 11 εκατ. και αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο άλμα από την τιμή ρεκόρ των 32 δολαρίων που άξιζε μόλις πριν από ένα μήνα.
Αυτήν την στιγμή, η κεφαλαιοποίηση του νομίσματος έχει βυθιστεί κάτω από το 1 δισ. ευρώ, ωστόσο η ισοτιμία που αναφέρετε στο Mt. Gox, το πιο δημοφιλές site για αγορά Bitcoin, εξακολουθεί να είναι αρκετά πάνω από τα 90$.
Η ανάπτυξη και η πορεία του Bitcoin δεν ήταν χωρίς προβλήματα έως τώρα – προσπάθειες hacking και άλλα τεχνικά θέματα που εξακολουθούν να βλάπτουν τη φήμη του νομίσματος, ιδιαίτερα στα μάτια των μεγάλων επενδυτών εξακολουθούν να υπάρχουν .
Η πρόσφατη αύξηση των τιμών του νομίσματος οφείλεται εν μέρει στον αυτόματο πληθωρισμό αν και ενεργοποιήθηκε ένα μετρό προστασίας το Νοέμβριο, όταν ο συνολικός αριθμός των Bitcoins ανήλθε σε 10,5 εκατ. – το σύστημα μείωσε το ποσοστό νέων κερμάτων για κυκλοφορία, κατά το ήμισυ, και γρήγορα η άξια τους εκτινάχθηκε. Εντωμεταξύ οργανισμοί όπως οι The Economist είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη βιωσιμότητα της τιμής του, καθώς αποτελεί ένα φούσκωμα της αισιοδοξίας μεταξύ των Bitcoin χρηστών.
Πηγή: Shopforum.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει