Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

“H χώρα μας διαθέτει το πιο εγγυημένο τραπεζικό σύστημα σε όλη την ευρωζώνη”

Τέλος βάζει στη φημολογία των πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός με τη φράση «οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές».

Σε συνέντευξή του στη Real News ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει πως θα τιμήσει στο έπακρο την εντολή που έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον Πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, πως «έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ» καθώς όπως επισημαίνει «ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχει αποφασίσει να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες».

Επιπλέον, ο Γ. Παπανδρέου, όσον αφορά τα σενάρια για έξοδο από το ευρώ, επισημαίνει «αν όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, όχι μόνο δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αλλά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες δημιούργησε το επείγον των αποφάσεών μας».

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα στους υπουργούς ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, καθώς όπως τονίζει η κοινωνία απεχθάνεται τα ημίμετρα και διψάει για πραγματικές δίκαιες αλλαγές. «Αυτός είναι ο στόχος μας, πραγματικές, δίκαιες αλλαγές παντού» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά αυτούς που αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός δηλώνει: «Μπορεί να έχουμε απέναντί μας κάθε φορά κάποια συντεχνία, αλλά έχουμε σύμμαχό μας την κοινωνία που απεχθάνεται τα ημίμετρα».

Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται σίγουρος πως η Συμφωνία για την Ελλάδα θα εφαρμοστεί, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες καθώς πλέον η χώρα μας διαθέτει το πιο εγγυημένο και διασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα σε όλη την ευρωζώνη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει