Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

H Skoda Octavia vRS των 500 ίππων

Όπως είχε αναφερθεί πριν δύο μήνες, η Skoda ετοιμαζόταν να γράψει το δικό της ρεκόρ, με την πιο δυνατή Octavia που έχει κατασκευάσει ποτέ. Το μοντέλο έφτασε να αποδίδει περί τους 500 ίππους, ενώ στην αποξηραμένη λίμνη του Bonneville των ΗΠΑ, έφτασε έως και την ταχύτητα των 325 χ.α.ω.

Μάλιστα, η συμμετοχή αυτή της Skoda στο Bonneville Speed Week έγινε και για να εορταστούν τα 10 χρόνια της Octavia vRS. Έτσι η Skoda τροποποίησε τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο TSI κινητήρα του VW Group με το οποίο εξοπλίζεται η έκδοση παραγωγής, ώστε αυτός να αγγίξει τους 500 ίππους.

Το αποτέλεσμα ήταν στις 14 Αυγούστου το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να αγγίξει τα 325 χ.α.ω., με στόχο τα 350 χ.α.ω. που είναι το απόλυτο ρεκόρ στα δίλιτρα μοντέλα παραγωγής, και που θα γίνει σε λίγες μόλις ημέρες.

Με τον τρόπο αυτό, η συγκεκριμένη Octavia γίνεται πλέον το ταχύτερο αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει ποτέ η τσέχικη εταιρεία, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως είναι αναμενόμενο είχαν γίνει και όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις στο αμάξωμα (κλωβός ασφαλείας), στην ανάρτηση (χαμήλωμα κατά 80 χιλ.), αλλά και στην αεροδυναμική με αρκετές τροποποιήσεις, καθώς και στο σύστημα πέδησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει