Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Habibi Funk από το Βερολίνο την Παρασκευή στο Βόλο και στο Tender bar

Χορηγοί επικοινωνίας: e-Volos.gr και Radio Marconi 96,1 F.M.

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αυτή τη φορά σας έχουμε μια πρόταση μοναδική και διαφορετική. Πόσες φορές έχετε δει DJ που να επιλέγει κάτι πραγματικά μοναδικό; Ο καλεσμένος του Tender bar για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι όντως κάτι ξεχωριστό!

Το Tender βγάζει στο κατάστρωμα το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε ποτέ στην πόλη: Habibi Funk [Berlin, DE].

Ο Bερολινέζος ήρωας του anatolian beat έρχεται και δεν πρόκειται απλά για μια ακόμα ‘εξωτική’ βραδιά στην Όγλ 35!

HABIBI FUNK

Groovy ρυθμοί που θυμίζουν κάτι ‘αλλο’ στο δυτικό ακροατή. Μελωδίες σαξόφωνου που είναι σαν να βγήκαν κατευθείαν από στέκι στο Κάιρο ή στο Αλγέρι. Τουμπερλέκια και ντέφια, αμανέδες και …funk ρυθμοί. Και ανάμεσα σε όλα αυτά αραβικοί στίχοι που στα «ευαίσθητα» θέματα γίνονται αγγλικοί λόγω της λογοκρισίας. Αυτή η μουσική που αναδεικνύει η Habibi Funk είναι ο καλύτερος ορισμός του fusion.

Μία μουσική που συμφιλιώνει και καταργεί τα σύνορα διαχρονικά, έρχεται να μας συναντήσει στο Βόλο.

Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει τη μουσική του αραβικού κόσμου με πολύ συγκεκριμένα ακούσματα, τα οποία απέχουν πολύ από τα δυτικά πρότυπα. Και όμως. Τρεις και τέσσερις δεκαετίες πριν, στα νυχτερινά κέντρα της Αλγερίας, της Τυνησίας, της Αιγύπτου και του Σουδάν, οι επιρροές από τη δυτική funk, jazz και soul έδιναν και έπαιρναν. Θα μπορούσαμε να δούμε αυτά τα τραγούδια ως απλά προϊόντα μιμητισμού, όμως αν το κάνουμε θα προσπεράσουμε μερικές από τις πιο groovy μελωδίες που μπορεί να βρει κανείς στην παγκόσμια δισκογραφία.

Ευτυχώς ένας Γερμανός DJ και συλλέκτης δίσκων, ο Jannis Stürtz, επέμεινε σε αυτό το λάθος. Από τις αρχές της δεκαετίας, όταν βρέθηκε σε ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα είδη στο Μαρόκο, ανάμεσα στις σκονισμένες κούτες ανακάλυψε έναν δίσκο που περιελάμβανε τη διασκευή στα αραβικά του Papa’s Got a Brand New Bag του James Brown. Ήταν μία από τις ελάχιστες κόπιες που είχαν κυκλοφορήσει. Εντυπωσιασμένος από αυτό το «πάντρεμα», ο νεαρός μουσικόφιλος ξεκίνησε ένα δισκογραφικό σαφάρι, αναζητώντας και άλλους τέτοιους δίσκους. Λίγο καιρό αργότερα, ξεκίνησε τη Habibi Funk, ένα label που επανακυκλοφορεί αυτό το δυσεύρετο υλικό και αναδεικνύει μία μουσική πλευρά της Ανατολής που λίγοι γνωρίζουν.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου ο Habibi Funk στο Tender bar (πρώην Μαραμπού) φτάνει με τα πολύτιμα μουσικά του ευρήματα στο deck για να μας ‘ταξιδέψει’ σε μουσικούς κόσμους αλλοτινούς και γνώριμους μαζί.

Φέρετε εσείς μαζί σας ανοιχτό μυαλό και διάθεση για χορό!

Μαζί του στη βραδιά ο Espeekay και ο Κey Key (Θεμιστοκλής Κυριαζής) από τις 9.00 μ.μ.

Σελίδα της εκδήλωσης στο facebook: https://www.facebook.com/events/366712313876309/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει