Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

HXHTIKO: Τί συγκίνησε τη Ρένα “Σούλη Ανατολή” Μόρφη στον “αέρα” των F.M., λίγο πριν τη συναυλία της στο Βόλο;

“Νομίζω ότι εάν δεν είχαμε και την παράλληλη πορεία και στο εξωτερικό, μπορεί να είχαμε τρομάξει και να τα είχαμε παρατήσει…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε την Παρασκευή, λίγο πριν την ζωντανή της εμφάνιση στο Βόλο και στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της μουσικής η Ρένα “Σούλη Ανατολή” Μόρφη.

Η φωνή των Imam Baildi, που παράλληλα περιοδεύει και ως “Σούλη Ανατολή” για την προώθηση του πρώτου της προσωπικού δίσκου, ερωτηθείσα μεταξύ άλλων και για την οικονομική κρίση και πώς την εισπράττει, τόσο καλλιτεχνικά όσο και από την επαφή με τον κόσμο, η Ρένα απάντησε: “Όντως ξεκίνησα μέσα στην κρίση και δεν είδαμε καθόλου πως ήταν πριν. Εμείς αρχίσαμε να κάνουμε συναυλίες σε ένα κλίμα που όλο και περισσότερο βάραινε χρονιά με τη χρονιά. Είχαμε και εμείς πάρα πολλές αγωνίες και νομίζω ότι εάν δεν είχαμε και την παράλληλη πορεία και στο εξωτερικό, μπορεί να είχαμε τρομάξει και να τα είχαμε παρατήσει. Ωστόσο ο κόσμος κάθε φορά που έρχεται στις συναυλίες είναι τελείως απελευθερωμένος από αυτά τα βάρη. Και τουλάχιστον η εμπειρία που έχω με τους Imam Baildi, επειδή το πρόγραμμα των ίδιων των Imam Baildi είναι πολύ εξωστρεφές, ήταν πάντα ενθουσιώδης η ανταπόκριση και ξεσκάγαν όντως και ανταποκρινόντουσαν σα να ήμαστε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Και αυτή είναι η μαγεία και η δύναμη της μουσικής και γενικά των τεχνών, ότι μπορούν να σε αποσπάσουν από την καθημερινότητα, που ενδεχομένως κάποιες στιγμές να είναι και πολύ σκοτεινή”.

Τί ήταν όμως αυτό το οποίο συγκίνησε τη νεαρή καλλιτέχνιδα, λίγες ώρες πριν εμφανιστεί ζωντανά στην γενέτειρά της, στο Βόλο;

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει